May, Might, Could Bu konuyu bana özetle ufak örneklerle anlatabilicek biri var mı acaba? İnternetten okudum fakat anlayamadım.. Bana öğretmen gibi özet anlatacak biri lazım.
Buradaki anlatımı anlaşılır buldum. Ama sana bir tavsiyem, bu tür kullanımları böyle ezberlemek ya da öğrenmek yerine doğrudan diline perçinlemek istiyorsan İngilizce alt yazı ile dizi izle. Ama dzinin dili sade olmalı. Breaking Bad bu konudaki en iyi örneklerden biridir mesela. Californication var, onda hiçbir okulda öğrenemeyeceğin deyimleri öğrenebilirsin.
Mesela birkaç örnek vereyim:
-Merhaba.
-Sana da merhaba.
İngilizcesi:
-Hey!
-Hey yourself!
---
-Sen bilirsin. (Benim için hava hoş manasında)
İngilicesi:
-Suit yourself.
Bunları okulda bize öğretmediler. Bugün de öğretildiğini sanmıyorum. Toplumdaki kalıp İngilizce konuşanlarda farkım olsun dersen dizleri İngilizce alt yazı ile izle. tabi orijinal dilinde Seslendirmeyle değil
Öyle yapıyorum fakat konuştuklarını yeterince iyi anlayamıyorum Bana pek bi yararı olmuyor açıkçası, ama Hollanda'daki kuzenimde fazlasıyla işe yarıyormuş. Öğretmenleri onlara altyazılı film izletiyormuş ve şu an normal Türkçe konuşuyormuş gibi İngilizce konuşabiliyor.