Mazda MX-5 Miata alınır mı?

Bende Clio Turbo 120 HP EDC var. 0-100 9.4 SN. Fiyat performans arabası. 1 tane daha vardı onu da ben aldırmıştım aileme HB olan siyah sattık geçenlerde. Tavsiye ederim az yakar turbo benzinli.
Ben de Clio 4 1.2L 120 HP Icon'a sahibim. Henüz 13.000KM'de, en yakın zamanda elimden çıkarmaya çalışacağım. Bu arada şehir içinde beklendiğinden daha kötü bir yakıt kullanımı sundu. Aracı ilk aldığımda ECO açık iken bile 10.3 / 100KM yaptım. Aynı şekilde agresif sürmediğim halde en fazla 9.3 / 100KM gibi bir dereceye düşürdüm. Full depo 450KM'nin üstüne çıkacağımı düşünmüyorum. Dizel BMW 116 veya Cooper S'e yöneleceğim. Clio benzinli düşündüğümden çok yaktı. Depo 45 Litre ve 275 TL'ye doluyor. Sanırım asla 500'e bile ulaşamayacağım.

renault.png

MX-5 gelince çok eski araba ve atmosferik. Alınmaz Mazda sevenler hariç. Cooper S alabilirsin yada Countyman S. 184 HP turbolu iyi yürür.
Cooper S daha iyi, hatta bana kalsa eski modelleri daha hoş. 2006 gibi..

Ben de Clio 4 1.2L 120 HP Icon'a sahibim. Henüz 13.000KM'de, en yakın zamanda elimden çıkarmaya çalışacağım. Bu arada şehir içinde beklendiğinden daha kötü bir yakıt kullanımı sundu. Aracı ilk aldığımda ECO açık iken bile 10.3 / 100KM yaptım. Aynı şekilde agresif sürmediğim halde en fazla 9.3 / 100KM gibi bir dereceye düşürdüm. Full depo 450KM'nin üstüne çıkacağımı düşünmüyorum. Dizel BMW 116 veya Cooper S'e yöneleceğim. Clio benzinli düşündüğümden çok yaktı. Depo 45 Litre ve 275 TL'ye doluyor. Sanırım asla 500'e bile ulaşamayacağım.

Eki Görüntüle 598472

Cooper S daha iyi, hatta bana kalsa eski modelleri daha hoş. 2006 gibi..
Hatchback düşünüyorsanız A3 öneririm. Verdiği konforu ve zevki Premium C hatchbackler vermez.
1592868140802.png

Bu sıralar çok fazla egzotik araba alınmasıyla ilgili konular açılıyor (Mx-5,Rx-8) gibi. Bu tarz araçları alacaksanız öncelikle maddi sıkıntınız kesinlikle olmamalı, diğer taraftan güvenebileceğiniz ve işinin ehli birkaç usta tanıdığınız olmalı, yurt dışından alışveriş yapabilecek, gümrük vergi sistemlerine aşina, parça kodları diğer araçlarla uyumunu araştırıp bulabilecek olmalısınız. Bu kriterleri karşılamadan almak sizi gerçekten üzer. Bir de aracınızda illa kaza olmasına gerek yok, devirdaim bozulsa, aks'tan yağ kaçırsa belki 1-2 ay parça temini için sanayide yatacağını da göze almalısınız.

Diğer taraftan bakınca ise keyifli, sıradışı ve japon sorunsuzluğu ile yıllarca daha binilebilecek bir araba sahibi oluyorsunuz.

Fiat 124 spyder ile aynı alt yapıyı kullanıyor. İç tasarımından el frenine kadar birebir neredeyse. O nedenle pek ısınamadım bu arabaya ancak kullananlar çok eğlenceli olduğunu söylüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı