Merhabalar, uzun süredir araba almayı düşünüyorum ve Mazda'nın RX-8 modeli çok hoşuma gitti. Biraz araştırdım ama aracın 100 binde motor yaktığından bahsedenler var. Böyle bir şey mümkün mü? Alırsam araba elimde patlar mı?
Wankel motorlarda bakım çok önemlidir. Normal yağ değil servisin önerdiği yağ ile bakım yapmanız gerekiyor. Evet ömrü diğer motorlarla kıyasladığınızda daha düşük fakat bakımına dikkat ederseniz 100 bin KM'de aracın ölmesi mümkün değil. Performans açısından tatmin etse de yakıt kullanımı da motor bakım ücreti de bir hayli fazla. Motor 1.3 hacimliydi bildiğim kadarıyla bu yüzden vergi konusunda sizi üzmez. Benim görüşüm Türkiye şartlarında alınacak bir araç olmadığı yönünde. Karar tabii ki size kalmış.
Merhabalar, uzun süredir araba almayı düşünüyorum ve Mazda'nın RX-8 modeli çok hoşuma gitti. Biraz araştırdım ama aracın 100 binde motor yaktığından bahsedenler var. Böyle bir şey mümkün mü? Alırsam araba elimde patlar mı?
Ben de zamanında çok ilgilenmiştim kendisiyle. Rotary denilen farklı teknolojili bir motor kullanıyor. 1300cc ile devasa güç üretiyor. Start-stop prosedürü olan ve firmanın belirttiği standartta yağ kullanılmadığında 100 bin kmde motor bitebiliyor. İkinci elde çok büyük risk. Ortalık dolandırıcı dolu. Subaru BRZ alın
Nasıl bir araba alacaksınız ? Araba birsürü var ama yok şurası pert yok km fazla.Km az bakıma fazla gitmemiş bi ara ise tercihim olurdu.Arabayı alırkende kendi bildiğiniz ekspertize götürürseniz iyi olur.