Mazda RX8 alınır mı?

Türkiye şartlarında tercih edilmemesi gereken araba. Eğer çok paranız varsa ve arabanın derdine harcayacağınız paraları hiçbir şekilde düşünmüyorsanız zevk verecek bir araba diye düşünüyorum ama normal bir kullanıcı ve bütçeli bir kişiye, hem de Türkiye şartlarında gitmez.

Wankel motor yapısı gereği yağ yakan ve aşınan bir motor. Anlatan Adamlar YT kanalında bu motordan bahsedildi. Düzgün yağ koyulması gerekiyor. Sadece wankel motorlar için üretilen yağlar var. Dolayısıyla bakım maliyeti de fazla olabilir. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. 90-100 bin km'de bir motor sökülüp sandık motor takılabilir mantığıyla üretilmiş bu motor tipi. Alacağınız arabanın motor performansında kayıplar olabilir mesela.

Türkiye şartlarında tercih edilmemesi gereken araba. Eğer çok paranız varsa ve arabanın derdine harcayacağınız paraları hiçbir şekilde düşünmüyorsanız zevk verecek bir araba diye düşünüyorum ama normal bir kullanıcı ve bütçeli bir kişiye, hem de Türkiye şartlarında gitmez.

Hocam mazda mı Evo mu yoksa her ikisi mi?

Ben olsam mazda almam ilk başta. Toyota yada subaru modellerinden alırdım. Özellikle RX8 gerçekten sıkıntılı bir model.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı