MB511 kasa 4 fan ile hava akışı sağlanır mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar şu kasayı almayı düşünüyorum:
Kasa ile beraber 3 önde ve 1 arkada fan geliyor. Sadece bu dört fan ile iyi bir hava akışı olur mu? İlla üst tarafa da mı fan koymam lazım?
Hiç bir şekilde overlock yapmayacağım.
Bu da işlemci soğutucusu:

Son düzenleme:
Bende aynı kasanın ön paneli mesh olmayan yani MB520 modeli var, bende son derece yeterli ise sende de öyle olacaktır.

Bir sorum daha var, kasanın içindeki fanlar PWM özellikli mi? 4 pinli mi?
Hepsi 3 pinli ayrıca öndeki 3 tane fan 3 fanı da birleştirip PSU'ya takmamıza yarayan bir aparat ile geliyor, istersen çıkartıp anakartına çoklayıcı ile ya da anakartında 4 pinli giriş sayısı fazlaysa takabilirsin.

Benim anakartta 5 tane 4 pin girişi var, kasadaki bütün fanları oraya takabilir miyim?

Ben de aynı kasayı kullanıyorum. Ben öndeki üç fandan birini çıkarıp, yukarı bölümdeki ızgaraya monte ettim, herhangi bir ısı sorunum olmadı şimdiye kadar.

Ben de aynı kasayı kullanıyorum. Ben öndeki üç fandan birini çıkarıp, yukarı bölümdeki ızgaraya monte ettim, herhangi bir ısı sorunum olmadı şimdiye kadar.
Siz fanların kablolarını anakarta mı monte ettiniz? Eğer öyleyse işlemcinin sıcaklığına göre fanlar hızlanıp yavaşlıyor mu?

Aynı kasa bende var. İncelemelerde söylendiği gibi fanlar PWM özellikli değil. Levon söylüyordu sanırım üstüne basa basa, bu yanlış. Fanlar üç pinli. PWM olması için dört pinli olması lazım. Hatta geçen gün burada sorup aynı kasayı kullanan bir başka arkadaş sayesinde öğrendim. Fanları anakarttaki yuvalara takıp DC aracılığıyla Smart Fan ile kullanabilirsin. Fanlar biraz sesli. Onun haricinde bırak kasayı ön fanlar kolumu bile soğutuyor. Serinlik konusunda şüpheye gerek bırakmayacak bir kasa.

Edit: Gerçi DC ile de Smart Fan'ı açıp, CPU'ya göre çalış komutu verince aynı hesaba geliyor. Ben bir süre böyle kullanıp Noctua NF-A12 ya da Arctic P12 PWM PST fanlara geçmeyi düşünüyorum. Ancak bu düşüncemin nedeni PWM özelliği değil ses takıntım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…