MB511 kasa 4 fan ile hava akışı sağlanır mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar şu kasayı almayı düşünüyorum:
Kasa ile beraber 3 önde ve 1 arkada fan geliyor. Sadece bu dört fan ile iyi bir hava akışı olur mu? İlla üst tarafa da mı fan koymam lazım?
Hiç bir şekilde overlock yapmayacağım.
Bu da işlemci soğutucusu:

Son düzenleme:
DC ne demek? Ayrıca Smart Fan indirebileceğim bir program mı? Fanların kablolarını anakarta takarsam işlemcinin sıcaklığına göre hızlanıp yavaşlıyorlar mı?

Siz fanları anakarta mı monte ettiniz? Eğer öyleyse işlemcinin sıcaklığına göre fanlar hızlanıp yavaşlıyor mu?
Fanlar 3 pinli olduğu için PWM özelliği yok. İlerde kasa fanlarını değiştirmeyi düşünebilirsiniz zira az da olsa ses yapıyorlar. Soğutmalarında hiçbir sorun yok o konuda içiniz rahat olabilir.

Ben Tomahawk kullanıyorum. Anakartın BIOS'unda Smart Fan diye bir bölüm var. Oradan istediğin sıcaklıkta istediğin RPM'de çalışmasını sağlıyorsun. DC bunun voltaj temelli olanı oluyor. Diğer anakartlarda da benzer isimlerde bu özellik vardır sanıyorum. Ancak eski bir anakartsa bilemem.

Benim anakartım MSI Tomahawk MAG Z390. BIOS’tan kolayca işlemciye göre hızlanıp yavaşlamasını ayarlayabilir miyim?

Benim anakartta 5 tane 4 pin girişi var, kasadaki bütün fanları oraya takabilir miyim?
Taksanız da 3 pinli olduğu için pek bir şey farketmeyecek. PSU daha mantıklı. 4 pinlik girişe 3 pin takılır

Son olarak, siz fan kablolarını anakarta mı taktınız? 4 Pin girişine 3 pinli fan takılıyor mu?

Evet 4 pine 3 pin takabilirsiniz. Ben doğrudan anakarttaki yuvalara taktım. Zaten anakartta CPU fanı hariç 4 fan bir de pump fan çıkışı var. Anakarta taktım o yüzden. PSU'ya takınca DC ile Smart Fan kullanılıyor mu bilmiyorum. Ama anakarta takınca DC ile de olsa fan hızı ayarlanabiliyor. Önemli olan her an gerekli gereksiz son hız çalışmamaları.

Fan yuvaları onlar. Başka giriş yok zaten fan için. 4 pinlinin PWM kontrolünü sağlayan ayakları boşta kalacak şekilde takacaksınız. Oturtacağınız yer belli zaten yanlış takma şansı yok. Fan kablosunun üstünde ufak bir çıkıntı var, anakarttaki yuvayla eşleşiyorlar böylelikle farklı pin ayağını boşta bırakma durumu da olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…