Çözüldü MB511 kasada ARGB kontrolcü çıkıyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

quarest

Megapat
MB511 kasaya sahibim, öndeki fanlar PWM fakat Molex'e bağlanmış. ARGB modelinin içinde kontrolcü çıkıyormuş fakat bu kontrolcü RGB kontrolcüsü mü yoksa PWM kontrolcüsü mü bilgisi olan var mı? Bir de içinde sickeflow fanlar geliyor bunlar 4 pin mi? Fanların hızını kontrol edebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? 3 pin Hub ile DC üzerinden yönetebilir miyim fanları anakartım DC destekliyor?

@Yener K. hocam siz bu konularda bilgilisiniz sanırım, yardımcı olur musunuz? Bir de internetteki tüm çoklayıcı kablolarda 1 tane 4 pin geriye kalanların hepsi 3 pin olarak veriyor, bunun sebebi nedir? şöyle bir çoklayıcı mı almalıyım yoksa illaki kontrolcü şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı tam olarak bilmiyorum. PWM çoklayıcı içinse PWM sinyali 4 pinli olan üzerinden kopyalanır. Çoklayıcı ile bağlı olan fanlar tek fan gibi çalışır.

O fanlar için hocam. Işıklar için uyumlu olmaz.

O fanlar için hocam. Işıklar için uyumlu olmaz.

Hocam onu nasıl halledebilirim? Kasanın içinden RGB kontrolcüsü çıkıyor fakat iki kontrolcüye birden nasıl bağlayacağım o sıkıntı.

1674405681805.png

Tamamdır hocam. Resimdeki ile ışıkları kontrol edebilirsiniz.

Çözüm
Tamamdır hocam. Resimdeki ile ışıkları kontrol edebilirsiniz.

İyi de hocam 1 adet 4 pin portunu 2 kontrolcüye birden nasıl bağlayacağım, kafam karıştı.

Hocam bu arada RGB ışıkları kontrol edemezsin derken kasa üzerindeki düğmeden mi yoksa uygulamadaki kontrolden mi bahsettiniz, yol gösterirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız fan çoklayıcı ile RGB ışıkları olmaz. Resimdeki ise zaten ışıklar için. Fanlarda ışıklar için ayrı giriş olması lazım.

Attığınız fan çoklayıcı ile RGB ışıkları olmaz. Resimdeki ise zaten ışıklar için. Fanlarda ışıklar için ayrı giriş olması lazım.

Teşekkürler hocam, o zaman attığım kontrolcüyü alıp Vatan'da taktıracağım, ARGB kontrolcüsüne 3 fanı da bağlayabilir miyiz peki? Bu arada biraz darladım farkındayım kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı