Hocam bende aynı şekilde Mb511 Rgb kasayı kullanıyorum. Sistemi montajlayalı 2 gün oldu. Aynı şekilde fan seslerinden muzdaribim. Anakartım Tomahawk Max. Fanlar sanırım 0.37A imiş. Herhangi bir sorun yaşar mıyım fanları tek tek anakarta taksam?Dostum, aynı kasayı kullanıyoruz. Öncelikle kasanın arka kapağını (siyah) aç. Yüksek ihtimalle fanların bir çoklayıcı ile molexten güç alıyor şuan. Kasanın kapağını açtıktan sonra, kasanın ön tarafına doğru çoklayıcılar görürsün. Yani 3 adet kabloyu 1 adet kabloda birleştirmiş gibi. Bundan 2 tane olmalı. Biri RGB için diğeri ise fanların güç alması için. "Pwm girişli" olan bu 3 lü çoklayıcıda ki fanların bağlantısı ayır. Ardından mümkünse bunları anakartın üzerinde ki SyS fan portlarına tek tek tak. Bu senin için yeterli olacaktır. Eğer anakartın üzerinde yeterli sayıda SyS fan girişi bulunmuyorsa, internetten kolaylıkla çoklayıcı alabilirsin. Burada da dikkat etmen gereken, her anakartın fan portu belli bir fan sayısına kadar besleyebilir. Örneğin "A" anakartının fan yuvası 1 fan için güç sağlayabilirken, "B" anakartının fan yuvası 2 fana kadar güç sağlayabiliyor. Bunu anakart üreticine (MSI, Gigabyte vesaire) sorarak öğrenebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.