mBlock iki bloğu aynı anda çalıştırma ve analog pinleri

Affansen

Kilopat
Makaleler
1
Bluetooth kontrollü araba yapıyordum, ama aynı anda gelen verileri nasıl taraması gerektiğini anlayamadım. İki seçeneğim var gibi duruyor.
1599067606654.png

Bunda ayrı bir blok açıp koydum. Yani aslında bu başka bir blok.
1599067661559.png

Bu da genel Sürekli tekrarla bloğununun içinde.

2. Sorum ise, Analog pinlerini nasıl ayarlayabilirim?
1599067761634.png

Burdakilerden hangisini kullanarak analogları çıkış pini olarak ayarlayabilirim?
@The Anorak @SideWinder @Kayseri Mantısı

Dosya Ekleri

• 1599067601365.png
    1599067601365.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hangi program acaba?

"eğer" yazan blok, içindeki nitelik doğru olursa çalışacak. Yani değer A olduğu zaman yapmasını istediğiniz blokları, eğer bloğunun altına koymalısınız.

Sürekli taramadan kasıt Loop döngüdür. Döngü esnasında if ve else if'lerle gelen değerleri kontrol etmelisiniz.

Bu hangi program acaba?

"eğer" yazan blok, içindeki nitelik doğru olursa çalışacak. Yani değer A olduğu zaman yapmasını istediğiniz blokları, eğer bloğunun altına koymalısınız.

Sürekli taramadan kasıt Loop döngüdür. Döngü esnasında if ve else if'lerle gelen değerleri kontrol etmelisiniz.
Tek loop'un ne olduğunu olduğunu biliyorum. :D
Demek istediğim şu, bir videoda görmüştüm. L298N pinlerini analoglara bağlamıştı. Ama burda nasıl komut vereceğimi bilmiyorum. @Kerem00
@SideWinder

L298N, benim bildiğim Digital çalışan bir sürücü. Bağlantıları da şu şekilde olmalı:

schematic_bb-1024x640.png

Bluetooth modülüyle nasıl araç yapılacağını, bu site çok güzel anlatmış:

Kodu kendim de inceledim, gayet anlaşılır olmuş. Arduino IDE'yi kullan bence. :)

L298N, benim bildiğim Digital çalışan bir sürücü. Bağlantıları da şu şekilde olmalı:

Eki Görüntüle 656109

Bluetooth modülüyle nasıl araç yapılacağını, bu site çok güzel anlatmış:

Kodu kendim de inceledim, gayet anlaşılır olmuş. Arduino IDE'yi kullan bence. :)
Ide kullanımı biraz zor geliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk defa bu videoda gördüm analoglara bağlandığını. Tek seçenek o kalıyor zaten.
1599071679421.png

@SideWinder
@The Anorak

Son düzenleme:
L298N'de hız ayarlama mevcut.
1599073856189.png

Daha kolay atıfta bulunabilmek için renklendirdim.
Şimdi sol ve sağ üst köşelerde bulunan sarı kutular sabit 5V pinleri. Nedenine az sonra değineceğim.
Baştan 3 pin (Soldaki yeşil pin ve sağındaki 2 pin) soldaki motor için. Kalan 3 pin ise sağdaki motor.
2 mavi ve 2 turuncu pin motorlara yön bilgisi için kullanılıyor ve dijital giriş isterler.
Yönler aşağıdaki gibi. Küçük olan indis soldaki pini temsil ediyor. Sol motor için IN1, IN2; Sağ motor için IN3, IN4. Örnek olarak Sol motorun tablosu. (Sağ için de geçerli, sadece IN3 ve IN4 olacak.)
IN1IN2ÇIKIŞ
00DUR (IDLE)
01A yönü
10B yönü
11DUR (FREN*)
(FREN*'den kastım motor dönmez. Çünkü motorun iki kutbuna da aynı gerilim uygulanmıştır. Gerilim uygulanmasına rağmen net potansiyel fark 0 olduğu için hareket etmez.)
A yönü ve B yönü bir birine zıt yönler. (A saat yönü ise B saat yönünün tersi.) Terminal üzerinden motorların nasıl bağladığınıza göre yön değişecektir.

Sağ ve Sol alttaki yeşil pinler hız kontrol pinleridir. 5V tam hız, 0V dur anlamına geliyor. Eğer hız kontrolü yapmak istemezseniz. Üst tarafta belirttiğim 5V pinlerine Jumper ile bağlarsınız. Yani sürekli tam hız komutu gider. (IN1 ve IN2 pinlerinden hareket komutu gelmediği sürece hareket etmez.)
Eğer hızı kontrol etmek istiyorsanız. yeşil pinlere PWM çıkış bağlayıp. analogWrite() komutu ile hızını ayarlayabilirsiniz.

Ben GUI hazırlarken bile text editörü kullanan birisi olduğum için Görsel Programlamadan anlasam bile tercih etmiyorum. Kod kısmı için önerilerde bulunabilirim ancak block yapısı olarak yazılmasında yardım edemem.

Diğer bildirimlerden dolayı etiketlenme bildirimini görmemişim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı