Küçük bir Startup'ta işe girilir mi?

saveourfuture

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum ve küçük bir startuptan iş teklifi aldım. Maaş olarak yemek yol dahil 45.000TL teklif ettiler. Şu anda piyasaya kötü diyorlar. Sizce kabul etmeli miyim yoksa daha büyük bir firma aramaya devam mı etmeliyim? Büyük veya orta ölçekli bir şirkette yeni mezun olarak girebilir miyim? İşe alım yapıyorlar mı? Bilişim sektöründe çalışanlar yol gösterebilirse çok sevinirim. Şirketin yazılım ekibi 4-5 kişilik ama yeni çalışanlar alınacak dedi bana.

Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum ve küçük bir startuptan iş teklifi aldım. Maaş olarak yemek yol dahil 45.000TL teklif ettiler. Şu anda piyasaya kötü diyorlar. Sizce kabul etmeli miyim yoksa daha büyük bir firma aramaya devam mı etmeliyim? Büyük veya orta ölçekli bir şirkette yeni mezun olarak girebilir miyim? İşe alım yapıyorlar mı? Bilişim sektöründe çalışanlar yol gösterebilirse çok sevinirim. Şirketin yazılım ekibi 4-5 kişilik ama yeni çalışanlar alınacak dedi bana.

Hocam özel değilse 1-2 tane soru sorabilir miyim?

Nerede yaşıyorsunuz ve hangi üniversiteden mezun oldunuz acaba?

Hocam, yaşınızı bilmiyorum fakat bu tür startuplar insana büyük bir tecrübe kazandırır. Eğer gençseniz ve sorumluluklarınız az ise, ilerde harcadığınız emeğin maddi olarak karşılığını alacağınız konusunda makul bir garanti varsa, kesinlikle denemenizde fayda var diye düşünüyorum fakat sizi suistimal edecek bir proje ve ortam ise uzak durun.

Ben bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum da hocam. Yaşadığınız şehre göre 45 bin TL az mı fazla mı diye merak ettim.

Üniversiteyi de bu yüzden sordum.

Yani kötü bir amacım yoktu.

İstanbul için şu anda aile evinde kalınıyorsa yeni mezun bir mühendis için ortalama ama ev tutulacaksa yarısı kiraya gider direkt.

Hocam, yaşınızı bilmiyorum fakat bu tür startuplar insana büyük bir tecrübe kazandırır. Eğer gençseniz ve sorumluluklarınız az ise, ileride harcadığınız emeğin maddi olarak karşılığını alacağınız konusunda makul bir garanti varsa, kesinlikle denemenizde fayda var diye düşünüyorum fakat sizi suistimal edecek bir proje ve ortam ise uzak durun.

Maaş dışında farklı bir gelir konuşmadım açıkçası. Nasıl bir ortam olduğunu bende bilmiyorum. Acaba deneyip beğenmezsem çıksam mı diyorum.

23 yaşındayım
Hocam dene gitsin 2 hafta takıl hoşuna gitmezse çıkarsın.

Ben 20 yaşındayken bir senede 9 farklı iş yeri değiştirmiştim. Çok takılma bu yaşlar biraz deneme, yanılma yaşı.

Ne iş yapacağınızı, nasıl bir ekiple çalışacağınızı, hangi teknolojileri kullanacağınızı, şirketin hedeflerini vs. size anlatması lazım görüşme yaptığınız kişilerin. Güven vermiyorlarsa, ikna edemedilerse kabul etmeyin bence. 2 hafta takılırım sonra çıkarım gibi düşünmemek lazım, öyle bim, burger king, lcw vs. arasında canı sıkıldıkça dolaşıp duran vasıfsız çalışan değilsiniz. Kendinizi geliştirecek, hem cv'nize bir şeyler ekleyecek, daha ilerde farklı teknolojiler, daha iyi işler, daha yüksek gelirler peşinde koşacaksınız, bir görüşmede "1 ay a firmasında çalıştım, sonra sıkıldım 1 ay da b firmasında çalıştım, deneme yanılma yaptım hala ne istediğimi bilmiyorum" gibi cümleler artı değil eksi puan demektir, güvensizlik yaratır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı