@AhmetAksoy Cevap yazma gibi bir üslup hoş değil, hepimiz bir şeyler öğrenip tartışıyoruz burada. Az önce de dediğim gibi Professional teorik hızdan bahsetmiş, işin içine %20 gibi hesaplar katmanın pek anlamı yoktu -ki o hesapların doğruluğu yok-. İnternet hızını etkileyen onlarca etken var, indirme hızına bakıp bellek ölçü birimlerini tartışmanın pek mantığı yok.
@AhmetAksoy Cevap yazma gibi bir üslup hoş değil, hepimiz bir şeyler öğrenip tartışıyoruz burada. Az önce de dediğim gibi Professional teorik hızdan bahsetmiş, işin içine %20 gibi hesaplar katmanın pek anlamı yoktu -ki o hesapların doğruluğu yok-. İnternet hızını etkileyen onlarca etken var, indirme hızına bakıp bellek ölçü birimlerini tartışmanın pek mantığı yok.
Ayrıca hiç de teorik hızdan bahsetmemiş. Direk indiriyorsunuz demiş.
800 kilobyte ile 1 Megabyte karıştıran da kendisi. 1 megabyte = 1024 kilobyte. 800 kilobyte = 0.78125 megabyte. Hangisi doğru? Hangisi en fazla indirme hızımız?
Ben de senelerdir 8Mbit internet kullanıyorum. Hiç 900kbyte indirme hızına çıkmadım. Daha önce de belirttiğim gibi maksimum 819 kilobyte hız gördüm. Hız testinde de 8mbit gösteriyor. Fiber internette belki %20 kotası uygulanmıyor olabilir. Ama normal ADSL hatlarında uygulanıyor.