MBR Disk İle GPT Diski Aynı Bilgisayarda Aynı Windows'ta Görünür mü?

FerilNEX

Hectopat
Daha fazla  
Benim laptop harddiskim var fakat ben bu laptop harddiskini masaüstü bilgisayarıma takıp dosya aktaracağım. SATA portundan bağlayıp UEFI olmayan MBR laptop harddiskini bilgisayarımda aynı anda çalıştırabilir miyim? Masaüstü diskim GPT Windows'ta birbirlerini görürler mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPT ve MBR özellikleri sadece diskin başlangıç için kullanılması halinde önem kazanıyorlar. Örneğin sadece MBR disklerden başlayabilen bir anakart, GPT formatlı bir diskteki Windows'u çağıramıyor.

Siz sadece dosya transferi yapacaksınız, bu yüzden bir sorun yaşamazsınız.

GPT ve MBR özellikleri sadece diskin başlangıç için kullanılması halinde önem kazanıyorlar. Örneğin sadece MBR disklerden başlayabilen bir anakart, GPT formatlı bir diskteki Windows'u çağıramıyor.

Siz sadece dosya transferi yapacaksınız, bu yüzden bir sorun yaşamazsınız.
Size şöyle bir sorum olacak benim laptobim eski sata 2 ne hdd yi ne ssd le gpt format atamadım boot etmedi usb ama mbr düzeniyle hazırlıyınca format usb sini görüp attı anakartla alakalı birşey mi çünkü daha önce gpt le hard diske format attığımı düşünüyorum daha sonra mbr format attım unutup ondan sonra dahada gpt atamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı