SSD taktıktan sonra disk yönetimine girdiğimde bu bende MBR olarak seçiliydi. GPT yaptım. Zaten format sırasında da kuruluma izin vermedi. Aralarındaki fark nedir? Şu an bu MBR GPT'ye nasıl geçiliyor? Riski var mı? Geçmeye değer mi?
SSD taktıktan sonra disk yönetimine girdiğimde bu bende MBR olarak seçiliydi. GPT yaptım. Zaten format sırasında da kuruluma izin vermedi. Aralarındaki fark nedir? Şu an bu MBR GPT'ye nasıl geçiliyor? Riski var mı? Geçmeye değer mi?
GPT yeni nesil için biçilmiş kaftan. Ayrıca UEFI desteği de iyi. Tavsiyem GPT'dir, fakat normalde Windows kurulmuş diskiniz varsa onun disk bölümleme biçimini öğrenip ona göre yapmanız gerektiği taraftarıyım.SSD taktıktan sonra disk yönetimine girdiğimde bu bende MBR olarak seçiliydi. GPT yaptım. Zaten format sırasında da kuruluma izin vermedi. Aralarındaki fark nedir? Şu an bu MBR GPT'ye nasıl geçiliyor? Riski var mı? Geçmeye değer mi?
UEFI ise geçmesi mi gerek? MBR ile de UEFI kullanılıyor bir kere. UEFI'yi daha çok destekleyen GPT, Legacy'i destekleyen MBR'dir.Sistem UEFI ise geçmeniz gerek. Yoksa UEFI kullanamazsınız.
GPT yeni nesil için biçilmiş kaftan. Ayrıca UEFI desteği de iyi. Tavsiyem GPT'dir, fakat normalde Windows kurulmuş diskiniz varsa onun disk bölümleme biçimini öğrenip ona göre yapmanız gerektiği taraftarıyım.
UEFI ise geçmesi mi gerek? MBR ile de UEFI kullanılıyor bir kere. UEFI'yi daha çok destekleyen GPT, Legacy'i destekleyen MBR'dir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.