MC Donalds'da çalışılır mı?

Haftalık 40 saat

Yemek molalarını çıktıktan sonra mı?
Yok eğer değilse asgari ücretin altı gibi duruyor.
Normalde haftalık çalışma saati 45 saattir. Üzeri mesai yazılır. Bu hafta 50 çalış haftaya 40 çalışırsın ile olmaz. Neyse o işin hukuki kısmı.
Ama 40 saat için 8360 lira az.
10bin küsürlü bir rakam alman gerekir eğer yemek molaları hariç 40 saat ise

17 yaşındayım MC donalds da çalışıyorum, şu an 2 gün oldu gireli. Cumartesi-pazar tatil, hafta içi çalışıyorum sadece. Aylik 8360 TL, sizce bu paraya çalışılır mı?

Düdüklüyorlar hocam sizi çıkın oradan popeyese girin en azından asgari ve ek mesai alırsın.

Yemek molalarını çıktıktan sonra mı?
Yok eğer değilse asgari ücretin altı gibi duruyor.
Normalde haftalık çalışma saati 45 saattir. Üzeri mesai yazılır. Bu hafta 50 çalış haftaya 40 çalışırsın ile olmaz. Neyse o işin hukuki kısmı.
Ama 40 saat için 8360 lira az.
10bin küsürlü bir rakam alman gerekir eğer yemek molaları hariç 40 saat ise
Yemek molasi dahil 8 saat

Özel sektörde çalışırken günde 14 saat çalışıyordum haftada 6 gün 14x6 84 saat ve asgari ücretti :D
Ben iş güvenliği sağlanmayan, şartları iyileştirilmeden, büyük beden gücü ve risklerle çalışan insanlara modern köle diyorum. İnsanların mesleğiyle ve ekmek teknesiyle dalga geçtiğimi düşünüyorlar. Siz bu şekilde çalışmış biri olarak ne düşünüyorsunuz?

Ben iş güvenliği sağlanmayan, şartları iyileştirilmeden, büyük beden gücü ve risklerle çalışan insanlara modern köle diyorum. İnsanların mesleğiyle ve ekmek teknesiyle dalga geçtiğimi düşünüyorlar. Siz bu şekilde çalışmış biri olarak ne düşünüyorsunuz?

Piramitleri yapan köleler daha iyi şartlarda çalışıyordur günde 1 öğün yemek ya yiyordum ya da yiyemiyordum zaten yemek yemeye zaman bile olmuyor eve gelmemle uyumam bir oluyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı