İnceleme MCHOSE G75 Pro İnceleme

yarın bir arkadaşa daha danışıp borç verip veremeyeceğini soracam eğer verirse direkt sipariş edip aulayı ilana koyacam. Ürünün iki farklı switch seçeneği var sizce pek fark yaratıyor mu?

yarın bir arkadaşa daha danışıp borç verip veremeyeceğini soracam eğer verirse direkt sipariş edip aulayı ilana koyacam. Ürünün iki farklı switch seçeneği var sizce pek fark yaratıyor mu?
Birinin stok yok zaten ama sesleri bir tık farklı, onun dışında kalite olarak ikisi de iyi.

ben tofu kalmadığı icin latte aldim videodaki sesten daha hafif ve güzel bir sesi var yazdikca yazasim geliyor mukemmel bir switch iyi ki latte olani almisim

Bu bütçelerde mekanik almak çok daha iyi olurdu aslında sağlamlık ve ömür açısından. Manyetiğin o kadar FPS oyunlarında aşırı avantaj sağladığı yok diye düşünüyorum.

Yapacak bir şey yok aslında mekanik istiyordum hot swap olduğundan dolayı ama aldım artık. En çok istediğim Apex Legends'da super glide atabilmekti ve artık atabiliyorum

Merhabalar arkadaşlar konuya ek bir güncelleme de benden olsun, Dareu EK75PRO kullanıcısıyım. Yaklaşık 6 7 ay oldu. Tabi bu süreçte eşten dosttan Aula F75 ve Ajazz AK820 Pro gibi popüler klavyeleri de deneyimleme fırsatım oldu. Hepsinin bu bütçe skalasındaki başarılı klavyelerden olduğunu düşünüyorum, ancak içlerinde şu andaki klavyem -EK75PRO- fabrikasyon olarak en beğendiğim kasa yalıtımına ve switch hissiyatına sahip klavyeydi. Kullandıkları default tape&foam, kasanın iç tasarımı gerçekten kaliteli. Bu yüzden sanırım stok olarak en "thock" sesi EK75 PRO'da deneyimledim.

Birkaç gün önce Parolapara Cashback'iyle ablam için MCHOSE G75 Pro - Matcha Latte Switch siparişinde bulundum ve dün geldi. Detaylıca inceledim ve klavyeye -satın aldığım fiyatı düşünürsem- dibim düştü diyebilirim. Kasa yapısı olarak yükseltme ayakları kapalıyken bile arka yüksekliği benim EK75 Pro'mun 1.kademe ayak yüksekliği kadar neredeyse. Gövdeli bir duruşu var.

Öncelikle MCHOSE'da ilk dikkat ettiğim şey kasası ve keycapleri gerçekten çok kaliteli. Hem kasa hem de tuşlar çok sabit/solid. Klavyenin ağırlığı ben burdayım diyor, sanki metal kasa custom bir klavye toplamışsınız gibi hissettiriyor. Kasada kullanılan sert plastik malzemenin verdiği hissiyat çok premium. Dareu'dan kesinlikle kasa ve keycap kalitesi olarak daha başarılı. Öte yandan Matcha Latte Switchlerin yazım hissi de çok tatlı. Yazdıkça yazasınız gelir. Ses bir tık Dareu'ya göre tiz ancak bu bütçede şu ana kadar deneyimlediğim en tatlı bulduğum default ses ve his olabilir klavyenin bütününe baktığımda.

Klavyeyi bir saate yakın kurcaladıktan sonra yazılımını yükledim ve yazılım beklentimi pek karşılamadı. Öyle bir klavyeye bu yazılım yakışmamış. Ancak üç aşağı beş yukarı hepsinin yazılımı birbirinin yaptığı işi yapıyor.
Bir hayal kırıklığım da detaylı bakmadığım için kaçırdığım, tıpkı Aula'daki gibi Alt Gr tuşunun olmayışı oldu. Ancak right control tuşu yerine yazılımda Alt Gr ataması yaptım ve sorun olmaktan çıktı. İleride right control'e ihtiyaç duyarsam muhtemelen PgUp-PgDn gibi nispeten benim işime az yarayan tuşlara atama yapabilirim.

Şahsi düşüncem MCHOSE G75 PRO'nun 1800 liraya kesinlikle kaçırılmaması gereken çok güzel bir klavye olduğu yönünde. Şahsen 3000 liraya aldığım ek75pro'mu satıp bir tane daha g75pro alma düşüncesine çekiliyorum ufaktan ufaktan. İndirimden yararlanamayacak olsanız bile 2500 liraya alınır. 8000mAh batarya da cabası bu bütçede. RGB ledleri çok parlak, fn+yön tuşları ile 8 kademe kısılıp açılıyor. Ben yüzde yüz parlaklıkta karanlıkta kullanabileceğimi sanmıyorum, göz alıcı göz yorucu bir parlaklığı var maksimumda ve bu da şarjının ekstra çabuk tükenmesi demek.

Özetle "kasa kalitesi ve yazma hissi nezdinde" sıralayacak olursam;

MCHOSE G75PRO
Dareu EK75PRO
Aula F75
Ajazz AK820PRO
diye sıralarım bu skalayı.

Tabii ki bu benim beğenilerim nezdinde yapmış olduğum şahsi bir yorumdur. Ancak bu klavyeyi alan/alacak herkesin kasa kalitesinden ve yazım hissinden çok memnun kalacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar, videolarının ve mikrofonla kaydedilmiş ses kayıtlarının da bulunacağı detaylı bir inceleme/karşılaştırma konusu açacağım G75Pro ve EK75Pro ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…