İnceleme MCHOSE G75 Pro

MCHOSE G75 Pro bilinmeyen detaylar üzerine bir inceleme konusudur.

Mekanik klavyelerle uzun süredir deneyimim olsa da, genellikle düşük kalite ürünler kullandım. Bu kez forumdaki tavsiyelere güvenerek MCHOSE G75 Pro modelini satın aldım ve beklentimin çok üzerinde bir deneyim yaşadım, ve yıllarca kablosuz klavye denesem de gecikme oldu bug oldu sinyal karmaşası oldu veya memnun etmedi. Ama beni ilk defa bu kablo karmaşasından kurtaran her yönüyle memnun dip masama ciddi oranda ferahlık katan ürünü incelemesem olmazdı.

Bağlantı ve uyumluluk.
Cihazın beni en çok etkileyen özelliği, kablosuz dongle ve Bluetooth bağlantılarının sorunsuz çalışması oldu. Özellikle PlayStation 5 kullanıcıları bilir ki, cihaz her Bluetooth aksesuarını kabul etmiyor. Kendi deneyimime göre, on üründen yedisini desteklemiyor. Ancak MCHOSE G75 Pro, hem bilgisayarda hem de PlayStation 5'te kusursuz çalıştı.
Batarya performansı.
Yaklaşık 7 saatlik yoğun kullanım (ışıklar %100 seviyede, oyun oynama ve çift cihaz bağlantısı ile) sonrasında bile şarj göstergesinin hâlâ %100 olması beni şaşırttı. 8000 mAh bataryası, bu tercihimde belirleyici faktör olmuştu ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. Bu açıdan Aula gibi markaların ötesine geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Sürücü ve yazılım.
Ürünün sürücüsü son derece başarılı. Ayrıca, indirmek istemeyen ya da cihaz uyumsuzluğu yaşayan kullanıcılar için bir web tabanlı sürücü sunmaları, markanın kullanıcıya verdiği değeri gösteriyor. Sürücü üzerinden:
• FN tuşunu Alt Gr olarak atayıp @ işareti sorunumu çözdüm,
• Kullanmadığım iki tuşa ses açma/kısma fonksiyonu ekledim.
Bu kişiselleştirme seçenekleri deneyimi daha da mükemmel hale getirdi.

Kullanım deneyimi.
• Tuş hissiyatı ve sesi olağanüstü tatmin edici.
• Hot-swap desteği mevcut.
• Gecikme süresi son derece düşük, performans moduna ihtiyaç duymadan bile olağanüstü hızlı bir tepki veriyor.
• Performans modu aktif edildiğinde gecikme neredeyse tamamen ortadan kalkıyor.

Ek özellikler.
• Mac uyumluluğu modu sayesinde klavye düzeni, Mac cihazlarla aynı hale getirilebiliyor.
• İngilizce düzenli olmasına rağmen yazılım sayesinde kişisel ihtiyaçlarıma uyarlayabildim.
• İlk tercihim beyaz renk olmasına rağmen stokta bulunmadığı için siyah–rengarenk modelini 2500 TL'ye satın aldım. Siyah/yeşil model görsel olarak hoşuma gitmemişti, ancak bu modelin tasarımı da oldukça estetik.

Sonuç.

MCHOSE G75 Pro, bugüne kadar kullandığım en iyi klavye. Kablosuz dongle ve Bluetooth bağlantısı, uzun batarya ömrü, sürücü desteği, kişiselleştirilebilir yapısı ve neredeyse sıfır gecikmesi ile bu fiyat aralığında eşsiz bir ürün. Hayatımda harcadığım en iyi 2500 TL'lerden biri oldu.

Bu ürünü bana öneren ve deneyimlememi sağlayan başta hocalarım @Muratsb @Yoneistaken @kxy @ubiiyy @egemebb olmak üzere ve diğer tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum bu klavyeyi eğer amacınız çok hızlı FPS oyunları oynamak değilse alınır bu klavyenin amacı gündelik+hikaye+his (isterseniz hızlı FPS'de oynarsınız ancak bu bütçede manyetik switcher var daha hızlı onlar daha mantıklı)

Benim aldığım dönem de siyah yoktu stoklarda mecbur beyaz aldım

Çok dert değil onlar ya. 100 TL'lik klavye kullanman bile e-sporcu gibi oynamana engel değil öyle söyleyeyim.

Benim aldığım dönem de siyah yoktu stoklarda mecbur beyaz aldım

Çok dert değil onlar ya. 100 TL'lik klavye kullanman bile e-sporcu gibi oynamana engel değil öyle söyleyeyim.

FPS manyakları için söylüyorum yani amacım hızlı tepkime anlık basmalar ise bu bütçede daha iyisi var.

FPS manyakları için söylüyorum yani amacım hızlı tepkime anlık basmalar ise bu bütçede daha iyisi var.

Hard FPS oynayan biri olarak elimde hem NuPhy Air75 HE hem G75 Pro var ve manyetigin nerfeyse bir avantaji yok. Gecikme olarak hissedilen bir fark asla yok. Arada 4500 lira var ve G75 Pro beni daha cok mutlu ediyor genel kullanimda. Manyetigi fazla buyutuyorsunuz gozunuzde. Snaptap ve rapid triggerida aynu sekilde sosyal medya abartiyor. Valorantin oyun mekanigine nerdeyse etkisi yok hissetmiyorsun ozellikle ortalama bir movementin varsa. CS icin ise direkt lobiye atiyor oyun.

FPS oyunlarında özellikle manyetik switchlerde A-D spamlarda önceki tuşun algılanmasını anlık kesip diğer tuşa geçiş gibi bir özellik vardı o iş yapar hard FPS'de diye düşünüyorum.

FPS oyunlarında özellikle manyetik switchlerde A-D spamlarda önceki tuşun algılanmasını anlık kesip diğer tuşa geçiş gibi bir özellik vardı o iş yapar hard FPS'de diye düşünüyorum.

Snaptap'ten bahsediyorsun. Dedigim gibi ortalama bir movementin varsa hissetmiyorsun bu ozellikleri. CS'de kullanilamiyor direkt snaptap. Bunları hem hard FPS oynayan birisi olarak hemde manyetik kullanıcısı olarak soyluyorum. Amac sadece ama sadece FPS oyunlariysa; malzeme kalitesi, yalitim, hissiyat gibi konularda onemsizse ancak manyetik bir secenek olur. Denk fiyattaki manyetikler cok geride mekaniklerden genel anlamda.

Hem G75 Pro hem de bir manyetik klavyem var. İkisiyle de FPS oyunları oynuyorum bir fark yok. Aksine G75 Pro ile oynamak daha keyifli, hissiyat farkı ortada çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…