MCHOSE G98 Pro klavye önerisi

MefistoTR

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba; MCHOSE G98 Pro almayı düşünüyorum. Bu 2 klavye arasındaki fark nedir? 2 klavyede açıklamalarına göre "flame orange switch" olarak görünüyor.
Model kodlarını arattım net bir cevap bulamadım.

Yapay zeka model kodları arasındaki fark için bunları yazdı...
Bu kodlar (HW-G98S-3 ve MC-G98S-3), genellikle distribütörlerin veya satıcıların stok takibi için verdiği; ürünün rengini veya içindeki switch (anahtar) türünü ayırt eden model kodlarıdır.

Teknik altyapı (kasa, pil, gecikme hızı) olarak ikisi de aynı klavyedir.

Aralarındaki olası tek fark şunlardır:

1. switch farkı (en muhtemel):
    • Biri ttc flame orange switch ile gelirken, diğeri hyacinth veya ıce cream switch ile geliyor olabilir.
    • Önceki soruna istinaden; oyun için alıyorsan flame orange (veya Linear/Doğrusal olan) hangisindeyse o kodu tercih etmelisin.
  2. renk farkı:
    • Biri "retro white" (Beyaz/Gri), diğeri "twilight Black" (siyah) veya farklı bir renk varyasyonu olabilir.
  3. üretim partisi (batch):
    • Bazen fabrikadan çıkan partileri ayırmak için (örneğin biri Asya pazarı, biri global pazar kutusu) bu kodlar değişir ancak ürün birebir aynıdır.
Özet: İkisinin de "G98 Pro" olduğundan eminsen; 8000 mAh batarya, ekran ve hızlı bağlantı özellikleri aynıdır.

Ne yapmalısın?
Satın alacağın sayfada bu kodların yanındaki "switch type" (anahtar tipi) açıklamasına bak.

• Hangisinde "flame orange" veya "ttc linear" yazıyorsa onu al.
  • Switchler aynıysa, ucuz olanı alabilirsin; performans farkı yoktur.

MCHOSE G98 Pro %98 RGB kablosuz hotswap siyah – mor mekanik Gaming klavye (MC-G98S-3) 5,099 TL

MCHOSE G98 Pro Black purple %98 flame orange switch hotswap RGB kablosuz İngilizce mekanik Gaming klavye (HW-G98S-3) 4,089 TL

2026-02-23 11.07.40 www.gaming.gen.tr ac8d4e1eaec3.jpg

Bir de gözümün kaydığı chilkey ND104 model klavye var. :)

İkisi de aynı model gibi duruyor.
MCHOSE G98 Pro %98 RGB kablosuz hotswap siyah – mor mekanik Gaming klavye (MC-G98S-3) 5,099 TL
MCHOSE G98 Pro Black purple %98 flame orange switch hotswap RGB kablosuz İngilizce mekanik Gaming klavye (HW-G98S-3) 4,089 TL

Bu önerdiğiniz model bana gelmiyor :) en düşük %98 boyutlu olmalı.

Evet aynı model gibi duruyor ama aralarındaki 1,000 TL fiyat farkını anlamadım. Üreticiye mail attım kodlarıyla alakalı dönüş yapmadılar.

Merhaba; MCHOSE G98 Pro almayı düşünüyorum. Bu 2 klavye arasındaki fark nedir? 2 klavyede açıklamalarına göre "flame orange switch" olarak görünüyor.
Model kodlarını arattım net bir cevap bulamadım.

yapay zeka model kodları arasındaki fark için bunları yazdı...
Bu kodlar (HW-G98S-3 ve MC-G98S-3), genellikle distribütörlerin veya satıcıların stok takibi için verdiği; ürünün rengini veya içindeki switch (anahtar) türünü ayırt eden model kodlarıdır.

Teknik altyapı (kasa, pil, gecikme hızı) olarak ikisi de aynı klavyedir.

Aralarındaki olası tek fark şunlardır:

1. switch farkı (en muhtemel):
    • Biri ttc flame orange switch ile gelirken, diğeri hyacinth veya ıce cream switch ile geliyor olabilir.
    • Önceki soruna istinaden; oyun için alıyorsan flame orange (veya Linear/Doğrusal olan) hangisindeyse o kodu tercih etmelisin.
  2. renk farkı:
    • Biri "retro white" (Beyaz/Gri), diğeri "twilight Black" (siyah) veya farklı bir renk varyasyonu olabilir.
  3. üretim partisi (batch):
    • Bazen fabrikadan çıkan partileri ayırmak için (örneğin biri Asya pazarı, biri global pazar kutusu) bu kodlar değişir ancak ürün birebir aynıdır.
özet: ikisinin de "G98 Pro" olduğundan eminsen; 8000 mAh batarya, ekran ve hızlı bağlantı özellikleri aynıdır.

Ne yapmalısın?
satın alacağın sayfada bu kodların yanındaki "switch type" (anahtar tipi) açıklamasına bak.

• Hangisinde "flame orange" veya "ttc linear" yazıyorsa onu al.
  • Switchler aynıysa, ucuz olanı alabilirsin; performans farkı yoktur.

MCHOSE G98 Pro Black purple %98 flame orange switch hotswap RGB kablosuz İngilizce mekanikler Gaming klavye (HW-G98S-3) 4,089 TL

Eki Görüntüle 2664913

Bir de gözümün kaydığı chilkey ND104 model klavye var. :)

Hiçbir fark yok hatalı fiyatlandırma.

Peki son olarak Mchose G98 Pro ve Chilkey ND104 arasında kalsak :)
Chilkey tam boyut ve alüminyum olmasından cezbetmiyor değil fakat fiyat biraz tuzlu geliyor.

Bütçe olarak alabilirim ama MCHOSE işimi görürse gerek yok diye düşünüyorum.

Oyun ağırlıklı bir kullanım için kazanan net bir şekilde: MCHOSE G98.

Eğer önceliğiniz rekabetçi oyun performansı, hız ve mouse alanı ise MCHOSE G98 çok daha mantıklı bir seçimdir. Chilkey ND104 ise daha çok "premium ofis ve yazı yazma" deneyimine odaklanan, ağır, alüminyum gövdeli bir klavyedir.

İşte oyun performansı açısından detaylı karşılaştırma:

Neden MCHOSE G98 Oyun İçin Daha İyi?​

1. Düşük Gecikme Süresi (Latency):
    • MCHOSE G98: Genellikle "Esports" odaklı pazarlandığı için kablosuz modda (2.4GHz) çok düşük gecikme değerlerine (yaklaşık 1ms) sahiptir. Tuşa bastığınız an ile ekrandaki tepki arasındaki süre minimumdur.
    • Chilkey ND104: Test verilerine göre 2.4GHz modunda yaklaşık 8ms civarı bir gecikmesi vardır. Hikayeli oyunlarda fark etmezsiniz ancak CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunlarda MCHOSE daha atik hissettirir.
  2. Mouse İçin Daha Fazla Alan (%98 Düzen):
    • MCHOSE G98, numpad (sayı takımı) barındırmasına rağmen tuşları sıkıştırarak %98 formunda gelir. Standart klavyeye göre daha kısadır.
    • Bu, masada mouse'unuzu hareket ettirmek için size ekstra 2-3 cm kazandırır. Düşük DPI (hassasiyet) ile oynuyorsanız bu alan hayat kurtarıcıdır.
  3. Hafiflik ve Yapı:
    • MCHOSE genellikle kaliteli plastik kasa kullanır, bu da onu gerektiğinde (örneğin LAN partileri veya taşıma) daha mobil kılar.

Chilkey ND104 Neden "Oyun" İçin İkinci Planda?​

• Ağır Alüminyum Kasa: ND104, tamamen CNC alüminyum bloktan üretilmiştir ve çok ağırdır (2 kg üzeri). Bu, yazı yazarken harika bir tokluk ve ses sağlar (Thocky ses), ancak oyun performansı için teknik bir artısı yoktur.
  • Tam Boyut (%100): Klasik geniş yapıdadır, masada çok yer kaplar ve mouse alanını daraltır.
  • Odak Noktası: Chilkey, "En iyi yazı yazma hissiyatı" için tasarlanmıştır, "En hızlı tepki süresi" için değil.

Teknik Özet Tablosu​

ÖzellikMCHOSE G98 (Kazanan)Chilkey ND104
Kullanım OdakOyun / PerformansYazı / Premium Hissiyat
Gecikme (2.4G)~1ms (Çok Hızlı)~8ms (Ortalama)
Kasa MalzemesiPlastik (Genelde)CNC Alüminyum
Boyut%98 (Kompakt Numpad'li)%100 (Tam Boy)
Mouse AlanıGenişDar
Switch TipiGenelde Hızlı LinearlarYazı odaklı tok switchler
Özet: Eğer masanızda hem şık dursun hem de rekabetçi oyunlarda beni yavaşlatmasın diyorsanız MCHOSE G98 almalısınız. Sadece hikayeli oyunlar oynuyor ve "klavye sesi ve metal soğukluğu benim için performanstan önemli" diyorsanız Chilkey ND104'e bakabilirsiniz.

Peki son olarak MCHOSE G98 Pro ve chilkey ND104 arasında kalsak :)
Chilkey tam boyut ve alüminyum olmasından cezbetmiyor değil fakat fiyat biraz tuzlu geliyor.

Bütçe olarak alabilirim ama MCHOSE işimi görürse gerek yok diye düşünüyorum.

oyun ağırlıklı bir kullanım için kazanan net bir şekilde: MCHOSE G98.

Eğer önceliğiniz rekabetçi oyun performansı, hız ve mouse alanı ise MCHOSE G98 çok daha mantıklı bir seçimdir. Chilkey ND104 ise daha çok "premium ofis ve yazı yazma" deneyimine odaklanan, ağır, alüminyum gövdeli bir klavyedir.

İşte oyun performansı açısından detaylı karşılaştırma:

neden MCHOSE G98 oyun için daha iyi?​

1. düşük gecikme süresi (latency):
    • MCHOSE G98: genellikle "e-Sports" odaklı pazarlandığı için kablosuz modda (2.4GHz) çok düşük gecikme değerlerine (yaklaşık 1ms) sahiptir. Tuşa bastığınız an ile ekrandaki tepki arasındaki süre minimumdur.
    • chilkey ND104: test verilerine göre 2.4GHz modunda yaklaşık 8ms civarı bir gecikmesi vardır. Hikayeli oyunlarda fark etmezsiniz ancak CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunlarda MCHOSE daha atik hissettirir.
  2. mouse için daha fazla alan (%98 düzen):
    • MCHOSE G98, numpad (sayı takımı) barındırmasına rağmen tuşları sıkıştırarak %98 formunda gelir. Standart klavyeye göre daha kısadır.
    • Bu, masada mouse'unuzu hareket ettirmek için size ekstra 2-3 cm kazandırır. Düşük DPI (hassasiyet) ile oynuyorsanız bu alan hayat kurtarıcıdır.
  3. hafiflik ve yapı:
    • MCHOSE genellikle kaliteli plastik kasa kullanır, bu da onu gerektiğinde (örneğin lan partileri veya taşıma) daha mobil kılar.

chilkey ND104 neden "oyun" için ikinci planda?​

• ağır alüminyum kasa: ND104, tamamen CNC alüminyum bloktan üretilmiştir ve çok ağırdır (2 kg üzeri). Bu, yazı yazarken harika bir tokluk ve ses sağlar (thocky ses), ancak oyun performansı için teknik bir artısı yoktur.
  • tam boyut (%100): klasik geniş yapıdadır, masada çok yer kaplar ve mouse alanını daraltır.
  • odak noktası: chilkey, "en iyi yazı yazma hissiyatı" için tasarlanmıştır, "en hızlı tepki süresi" için değil.

teknik özet tablosu​

ÖzellikMCHOSE G98 (Kazanan)Chilkey ND104
Kullanım OdakOyun / PerformansYazı / Premium Hissiyat
Gecikme (2.4G)~1ms (Çok Hızlı)~8ms (Ortalama)
Kasa MalzemesiPlastik (Genelde)CNC Alüminyum
Boyut%98 (Kompakt Numpad'li)%100 (Tam Boy)
Mouse AlanıGenişDar
Switch TipiGenelde Hızlı LinearlarYazı odaklı tok switchler
özet: eğer masanızda hem şık dursun hem de rekabetçi oyunlarda beni yavaşlatmasın diyorsanız MCHOSE G98 almalısınız. Sadece hikayeli oyunlar oynuyor ve "klavye sesi ve metal soğukluğu benim için performanstan önemli" diyorsanız chilkey ND104'e bakabilirsiniz.

MCHOSE da hayli hayli işinizi görür karar size kalmış artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı