Evet galiba uzun zamandır böyle bir versus gelmedi sosyale ama bana sorarsanız DC ve mcu arasındaki en iyi komp Superman ve Thor'dur.(Batman ve Iron Man de olabilir)her neyse konumuz kapışırsa kimin kazanacağı değil mi? Bana sorarsanız Thor'un zor da olsa kazanabileceğini düşünüyorum, peki şimdi nedenlerine gelelim:
Thor Superman'e göre daha fazla filmde oynadığı için featleri daha yüksek bu yüzden Thor'un gücünü belirleyebiliyoruz ancak Superman'e bakacak olursak en fazla 3 4 filmde gördük (Black adamı saymıyorum çünkü orada sadece gözüktü) ancak Superman'in featleri de gerçekten çok iyi mesela: Motherboxu ayırması, doomsdayle kapıştıktan sonra yaşanan patlamada hasar almaması, flashın hızına tepki vermesi, justice League'u tek başına yenmesi (evil form ama sonuçta hiç zorlanmadan yenmeyi başardı) justice League'u solo yapan steppenwolfu yenmesi bunlardan sadece birkaçı.
Şimdi gelelim Thor Odinson'un featlerine: Neutron yıldızına (yıldızlar arasında en güçlü olduğu teorisi var) kaldırması ve yıldızı uyandırması, Full potansiyeldeki güç taşının patlattığı gemide Thor'un hasar almaması, 6 taşlı thanosu yenmesi, mjolnirin onca darbesine dayanan bifrost köprüsünü yıldırımıyla teklemesi, the Avengers filminde şimşekleriyle leviathanları teklemesi, ışık hızındaki saldırılara tepki verebilmesi(zeusun thunderboltu),gölgeler diyarında sadece eline stormbreaker'i çağırarak hatrı sayılır bir hasar bırakması gibi. Sizce bu karşılaşmayı kim alır? (ancak yok Thor tekler yok superman tekler gibi yorumlar değil de daha açıklayıcı yorumlar yazarsanız sevinirim.