Yoklama dönemine düşersen sorun olmaz ben yüksek lisans kaydımı sildirip baska bi üniversiteye geçerken yoklama donemine düştüm ve daha sonra yeni uniye kayip yapinca askerliğimi tecil ettim ama yoklama kaçagina düşünce yüksek lisans falanda kurtarmaz sadece muayene olman gerekiyor orada sağlık sorunun cikarsa 1 yil erteleme alirsin.İnşallah kazanırsam akademi başvuruları büyük ihtimal ağustos ayında olacak eylülde akademi başlıyor çünkü benim tecilim 12 temmuzda bitiyor bitince bir şey yapmama gerek yok dimi herhangi bir işlem ya da başka bir şey bırakıyım öyle yoklama dönemine düşsün bir şey olmaz diyorsun. Şimdi bide 2 ayrım var birisi akademiye başvuru şartı var şart şu diyor ki askerlik ile ilişiği olmayacak şimdi ben yoklama dönemine düştüğümde askerlik ile ilişiğim yok mu sayılıyor yoksa var mı sayılıyor başvuru yapmama engel olur mu yoklama dönemine düşmem onu merak ediyorum. Eylülde akademi erteleyecek olayı başka zaten akademi başvuruyu kabul ettiyse zaten eylülde ertelemede sıkıntı yok yeter ki başvuru yapabilelim başvuru yapan zaten eylülde sıkıntı çekmez askerliği ertelenir sonrası da önemli değil tek sorun sınava çalışıyoruz kazanırsak başvuru esnasında sıkıntı çıkıp çıkmama ihtimali yani sonrası kolay
Valla şuan sınava çalışıyorum 2025 AGS ye temmuzda sınav var benim tecil 2 aya bitiyor sınavdan önce bitiyor yani. Gittim şubeye dedim böyle böyle 2 ay tecilim var sınava gireceğim sınavdan sonra Akademi Eylül'de başlarsa girer miyim dedim bana dedi ki durum şöyle senin tecil 2 aya bitse de aslında yıl sonuna kadar tecillisin yani Eylül de akademiye girmek için başvuru yaptığında büyük ihtimalle bir şey olmayacak çünkü kaçak durumda değilsin akademi zaten seni erteleyecekse kaçak olmadığın için alır ertelerler senin 2 ay gibi gözükse de sene sonuna kadar zamanın var dedi bende buna güvenerek çalışıyorum. Memur akademiyi filan bilmiyor zaten diyor ki ben ne biliyim özel net bir şartları varsa bilemem diyor ama normalde süreç böyle olması gerek diyor. Ben başvuru şartlarındaki askerlik yazısını gösterdim dedi benim dediğim gibi olması lazım ama sana %100 böyle diyemem. Ha ne yapabilirsin diyor git yüksek lisansa yazıl diyor ALES e felan gir dedi dedim eylüle yetişmez ki zaten Akademi başvuruları Ağustosta olacak büyük ihtimal eylüle kalmaz zaten eylülde akademi başlıcak. O iş de yaş şuan sadece sene sonuna kadar bir şey olmaz sözüne güvenerek çalışıyorum şuan başka bir dayanak yok. Eğer kazanırsam başvuru esnasında senin tecilin yok başvuru yapamazsın derse işte o zaman bittik.Ben de aynı durumu yaşıyorum ancak bu seneki sınava değil, önümüzdeki yılın sınavına hazırlanmam gerekiyor. Yani, seneye seninle aynı durumda olacağım. Bu süreçlerin detaylarını kim tam olarak biliyor, ya da öğrenirsen yazabilir misin? Çünkü başvurular ertelenirse, kaçak duruma düşme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu kadar zor bir sınavı kazanıp askerlik yüzünden elenirsem kafayı yerim.
Vallahi şu an sınava çalışıyorum 2025 ags ye Temmuz'da sınav var benim tecil 2 aya bitiyor sınavdan önce bitiyor yani. Gittim şubeye dedim böyle böyle 2 ay tecilim var sınava gireceğim sınavdan sonra akademi Eylül'de başlarsa girer miyim dedim bana dedi ki durum şöyle senin tecil 2 aya bitse de aslında yıl sonuna kadar tecillisin yani eylül de akademiye girmek için başvuru yaptığında büyük ihtimalle bir şey olmayacak çünkü kaçak durumda değilsin akademi zaten seni erteleyecekse kaçak olmadığın için alır ertelerler senin 2 ay gibi gözükse de sene sonuna kadar zamanın var dedi bende buna güvenerek çalışıyorum. Memur akademiyi filan bilmiyor zaten diyor ki ben ne bileyim özel net bir şartları varsa bilemem diyor ama normalde süreç böyle olması gerek diyor. Ben başvuru şartlarındaki askerlik yazısını gösterdim dedi benim dediğim gibi olması lazım ama sana %100 böyle diyemem. Ha ne yapabilirsin diyor git yüksek lisansa yazıl diyor ALES'e falan gir dedi dedim Eylül'e yetişmez ki zaten akademi başvuruları Ağustos'ta olacak büyük ihtimal Eylül'e kalmaz zaten Eylül'de akademi başlacak. O iş de yaş şu an sadece sene sonuna kadar bir şey olmaz sözüne güvenerek çalışıyorum şu an başka bir dayanak yok. Eğer kazanırsam başvuru esnasında senin tecilin yok başvuru yapamazsın derse işte o zaman bittik.
Vallahi şu an sınava çalışıyorum 2025 ags ye Temmuz'da sınav var benim tecil 2 aya bitiyor sınavdan önce bitiyor yani. Gittim şubeye dedim böyle böyle 2 ay tecilim var sınava gireceğim sınavdan sonra akademi Eylül'de başlarsa girer miyim dedim bana dedi ki durum şöyle senin tecil 2 aya bitse de aslında yıl sonuna kadar tecillisin yani eylül de akademiye girmek için başvuru yaptığında büyük ihtimalle bir şey olmayacak çünkü kaçak durumda değilsin akademi zaten seni erteleyecekse kaçak olmadığın için alır ertelerler senin 2 ay gibi gözükse de sene sonuna kadar zamanın var dedi bende buna güvenerek çalışıyorum. Memur akademiyi filan bilmiyor zaten diyor ki ben ne bileyim özel net bir şartları varsa bilemem diyor ama normalde süreç böyle olması gerek diyor. Ben başvuru şartlarındaki askerlik yazısını gösterdim dedi benim dediğim gibi olması lazım ama sana %100 böyle diyemem. Ha ne yapabilirsin diyor git yüksek lisansa yazıl diyor ALES'e falan gir dedi dedim Eylül'e yetişmez ki zaten akademi başvuruları Ağustos'ta olacak büyük ihtimal Eylül'e kalmaz zaten Eylül'de akademi başlacak. O iş de yaş şu an sadece sene sonuna kadar bir şey olmaz sözüne güvenerek çalışıyorum şu an başka bir dayanak yok. Eğer kazanırsam başvuru esnasında senin tecilin yok başvuru yapamazsın derse işte o zaman bittik.