MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Hiç de öyle abarttığınız kadar yok. Bende çözdüm, 14 tanesini çözdüm geçen seneki sınavın. Zaten çalıştıysanız korkmazsınız. Hocalardan duyduğum kadarıyla geçen seneki kadar zor olmayacakmış.
Orta seviye sorsunlar hocam zora gerek yoktu.
Sınavın ne anlamı kaldı o zaman? Zaten 7-8 tanesi kolay 6-7 tanesi orta 5-6 tanesi de zor geliyor. Öyle hepsini zor yapamazlar.

Yargılamak veya sorguya çekmek gibi olmasın ancak hocalar kolay veya zor olup olmadığını nereden bilecekler? MEB'in ofisinde LGS sorularını onlar mı hazırlıyor?

Hocam 1 gün kaldı. Bana sağlam bir test önerir misiniz?

Orta seviye sorsunlar hocam zora gerek yoktu.

Sözel bölümde hatırladığım kadarıyla basit orta düzey soruyorlar sayısal bölüme geçtiğimizde matematik için konusyorum 20 sorunun 7-8 basit-orta geri kalan soruları biraz seçici sorduklarını söyleyebilirim dedigim gibi geçen sene girdim bu yıl farklı da olabilir biz sadece burada tahmin edebiliriz.

Olsun hocam, en azından bir kere daha deneyebiliyorum ama bu sınava 1 kere giriyorum.
Kardeşim bu mesajımı at fava, haklı çıkacağımı göreceksin. Liselerin de adamakıllı bir eğitimi zaten kalmadı. Bir Galatasaray Lisesi ya da Kabataş Erkek Lisesine gitmediğin sürece zaten gittiğin lisenin bir önemi yok. Diğer liseler aşağı yukarı aynı, sen şimdi aç iki oyun oyna. Kendine gelirsin, stres de kalmaz.

Ha birde bu sınav kazanma sınavı değil sıralama sınavı. Zorsa herkese zor, yapamıyorsan herkes yapamıyor. Bu da direkt olarak yüzdeliğine vuruyor.

Hocam üniversitede yds girersek TYT veya AYT giriyor muyuz? Üniversite hakkında fazla bilgim yok.

Evet zaten 3'üde farklı saatlerde isteğine girebiliyorsun. Hatta mantıken baraj kalktığı için TYT'ye bile girmeden AYT'ye girebilirsiniz ama onu deneyebilen daha olmadığı için kesin yorum yapamıyorum.

Hocam benim için ailem önemli ailem dışında hiçbir şey önemli değil aileme ne diyeceğim nasıl yüzlerine bakacağım.
Şu an bunu düşünmen büyük hata. Kaygına kaygı katıyorsun. Kendi kendini elemeye çalışıyorsun hatta bunları düşünerek. Sınava gir, belki çok iyi geçecek. Zor mu, dediğim gibi herkese zor. Kim bilir? Belki 400 puanla %4'e girilebilecek şekilde olacak sınav.

Devletin aldığı kararı burda yorumlamanın manası yok. Sistemi değiştiremezsin, en azından şu anlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…