Medeniyet Açmaksa Bedeni...

İnsan beyni her an her şeyi kaydetmekte zaten. Bir bilgi diğerinin üstüne yazılmıyor bilgisayardaki gibi. İşleyişi tam olarak keşfedemedik. Eğet bir görüntü ile bir şeyler unutacak olsaydık tek bir günde her şeyi unutmamız gerekirdi. Her an yeni bir görüntü görüyoruz, binlerce an, diğer duyu bilgileri, sıcaklık, basınç vs. Bunlar beynimize kaydoluyor. Dev bir sinir ağı. Hadi bunu geçtim okulda öğrendiklerinizi düşünün. Bu güne kadar nefes almayı bile unuturdunuz bir görüntü ile bu bilgileri kıyaslayacak olursak.

Dinin ilkeleri konusunda düşünmen güzel ancak bir düşünce ürettikten sonra teori deyip geçme. Doğruluğunu merak etmelisin. Araştırdıkça daha çok öğrenirsin.

Evet tüm yorumlarda aynı medeniyet trendi ‘kadın’ geçiyor. Ne yazık ki bütün derdimiz ‘kadın’ olmuş ülkemizde. Lafa gelince dinimize aykırı, şeriat gelsin diyen insanlar yolda giderken kırmızı ışıkta durmadan geçince, komşusunun hakkını gözetmeyince, iş yaptığı insanın da menfaatlerini gözetmeyince, çalışanına Ramazan Ayında yemek pişirilmesini engelleyip ama yemek parasını vermeyince gidip namaz kılarak, Cuma günü camiye giderek dinini yaşadığını sanıp savunuyor. Hoşgörü, anlayış, vicdan, empati yapmadan bu işin olmayacağını, sana-bana demeden fakir, işçi ayrımı yapmadan herkese yaradanın yarattığı ‘insan’ olarak bakmadıkça ne olur ki! İşte burda hukuk girer devreye. İnsanlar öbür tarafı düşünmediği için bu dünyada hukuk vardır ve hukuk kurallarının din kurallarında farkının olmamasıda bu sebeptendir. Bir ülkede hukuk çalışmaz ise insanlar ne yapar? Nasıl yaşar. Yazık! Bu ülkede hiçbir şey umrumda değil! A parti gelmiş B parti gitmiş ne olur! İnsanı insan olmadıkça!!!

Hayır ve hayır yazımı yeniden oku. İnsanlar diyorum karşı cins diyorum. Dinde erkeklerinde vücutlarında göstermediği mahrem bölgeler var. Diz kapağından 4 parmak altından alıp göbek deliğine kadar. Dikkatli okumalısın ben o sözü insanlara söyledim sadece bir kadınlara değil!
Ki biz burada küçük bir tartışma içindeyiz. İnsanların bundan haberi yok. Olsa bile kılları kıpırdamıcaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı