Media player kaliteli CD kaydeder mi ?

caykarali

Hectopat
Ben geçenlerde bir albüm aldım. Kaydetme ayarlarını değiştirmemişim direk kopyaladım. Dinlemek için heyecanımdan düşünemedim. Sonra Walkman'e attım. Hafif cızırtılar vardı. 128 KBPS. Ayarlarında en yüksek 320 vardı. Onu seçtim ve kaydetmeyi denedim. Fark gerçekten büyüktü. Ses çok netleşiyor. Fakat dönüştürme programları ile yapılan kandırmalara gelmeyin. :)

- - - Güncellendi - - -

Ben geçenlerde bir albüm aldım. Kaydetme ayarlarını değiştirmemişim direk kopyaladım. Dinlemek için heyecanımdan düşünemedim. Sonra Walkman'e attım. Hafif cızırtılar vardı. 128 KBPS. Ayarlarında en yüksek 320 vardı. Onu seçtim ve kaydetmeyi denedim. Fark gerçekten büyüktü. Ses çok netleşiyor. Fakat dönüştürme programları ile yapılan kandırmalara gelmeyin. :)

Windows Media Player'da kaydetme ayarlarına bakın.
Media player kaliteli kaydeder mi ki?

Hangi programı kullanmalıyım?

Su linkteki video'yu inceler misiniz? Müzik CD’lerinizi bilgisayarınıza aktarın | PC Labs Online Eğitim Merkezi

Tam olarak ince ayar yapiyor mu bilmiyorum. Video sizin için yararli olabilir. Olmazsa tekrar bildirirsiniz. Aslinda CD'lerinizi herhangi bir ses kaybi olmadan flac. formatina çevirebilirsiniz. Videoda da bahsettigi gibi '' Cd'niz zarar görse bile flac. ve benzeri formatlarda rip'lerseniz cd'ye ihtiyaç kalmayacaktir'' gibi bir cümle geçiyor. Ben olsam bu sekilde yapip albümü winrar'larim. Sonra da istediğim albümü(elbette rar.ladiginiz üzerinde oynama yapılmadan başka bir yerde ayrica muhafaza edilmeli) mp3, wav benzeri formatlara donustururum. CD'ye ihtiyaç kalmadan omur boyu saklayabileceğiniz bir arşiv olur. CD bozuldu, kirildi, çizildi derdi olmaz. Ben zaten kendi arşivimde böyle bir taktik uyguluyorum. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı