Rehber Media tool creation tool kullanmadan Windows 10 indirmek

KemalAkarsu

Kilopat
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi dün karşılaştığım bir hatadır. Media creation tool kullanırken ISO dosyasını indiremiyordum ve Microsoft formunda araştırma yaptım. Şimdi size Media creation tool kullanmadan Windows 10 ISO'sunu nasıl indireceğinizi açıklayacağım.
  • Windows 10'u İndirin siteye giriş yapıyorsunuz.
  • F12 tuşuna basıp geliştirici seçeneklerini açıyorsunuz.
  • Elements biriminin yanındaki telefon-tablet simgesine basıyorsunuz.
  • Sitenin üzerinde bir bar beliriyor ve o bardan 'responsive' yerine iPad seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Sayfayı yenileyip geliştirici konsolunu kapatıyorsunuz.
  • Sürüm seçin kısmından 'Windows 10 may 2020 Update' altındaki Windows 10 seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Onayla seçeneğine bastıktan sonra Türkçe'yi seçip devam ediyorsunuz. (İsteyen arkadaşlar farklı diller seçebilir.)
  • Tekrar onayla dedikten sonra 32 veya 64 Bit indirme seçenekleri ortaya çıkıyor.
  • 64 Bit'i seçip indirebilirsiniz.
Sonrasında UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat bu rehberi kullanarak Rufus aracılığıyla USB'nizi hazırlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi dün karşılaştığım bir hatadır. Media creation tool kullanırken ISO dosyasını indiremiyordum ve Microsoft formunda araştırma yaptım. Şimdi size Media creation tool kullanmadan Windows 10 ISO'sunu nasıl indireceğinizi açıklayacağım.
  • Windows 10'u İndirin siteye giriş yapıyorsunuz.
  • F12 tuşuna basıp geliştirici seçeneklerini açıyorsunuz.
  • Elements biriminin yanındaki telefon-tablet simgesine basıyorsunuz.
  • Sitenin üzerinde bir bar beliriyor ve o bardan 'responsive' yerine iPad seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Sayfayı yenileyip geliştirici konsolunu kapatıyorsunuz.
  • Sürüm seçin kısmından 'Windows 10 may 2020 Update' altındaki Windows 10 seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Onayla seçeneğine bastıktan sonra Türkçe'yi seçip devam ediyorsunuz. (İsteyen arkadaşlar farklı diller seçebilir.)
  • Tekrar onayla dedikten sonra 32 veya 64 Bit indirme seçenekleri ortaya çıkıyor.
  • 64 Bit'i seçip indirebilirsiniz.
Sonrasında UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat bu rehberi kullanarak Rufus aracılığıyla USB'nizi hazırlayabilirsiniz.
USB hazırlamak için Rufus kullanmasanızda olur. Media creation tool'da ISO dosyası seçeneği yerine alttaki USB seçeneğine tıklarsanız yine USBye kurulum yapmış olursunuz.

USB hazırlamak için Rufus kullanmasanızda olur. Media creation Tool'da ISO dosyası seçeneği yerine alttaki USB seçeneğine tıklarsanız yine USB'ye kurulum yapmış olursunuz.

Ancak o yöntemle UEFI kurulum yapamayabilirsiniz. Rufus yazılımı UEFI kurulum içindir.
Anlamadığım neden media creation tool kullanarak yapmıyoruz o daha basit. Dediğiniz yöntem VirtualBox kullanırken işe yarar onun dışında pek de gerek yok.
Media creation tool bazen iso dosyasını indirirken hata verebiliyor. Bu konuyu da zaten hata aldığım için açtım. Herhangi bir hatadan dolayı kurulum yapamayacak olan biri konuyu okuyup iso dosyasını elde edebilir.

Başka cihazları seçince de oluyor.
Olayı anlatayım:
İlk 4 adım sayesinde siteye kendi cihazınızı telefon-tablet olarak gösteriyor bu sayede kolayca indirebiliyorsunuz.

İsterseniz ilk 5 adımı atlayın kendi mobil cihazınızda aynı işlemleri yaparak indirebilirsiniz.

Hocam uzun süredir Media creation tool ile format atıyordum. UEFI kurulumlar çok daha temiz oluyor diye biliyorum yanlış mıyım?
Açıkçası şu ana kadar bütün kurulumları Rufus ile yazdırdım bu yüzden bu daha temiz kurulum demem doğru olmaz. Ancak genellikle kullanılan yöntem Rufus ile yazdırmaktır.
Başka cihazları seçince de oluyor.
Olayı anlatayım:
İlk 4 adım sayesinde siteye kendi cihazınızı telefon-tablet olarak gösteriyor bu sayede kolayca indirebiliyorsunuz.

İsterseniz ilk 5 adımı atlayın kendi mobil cihazınızda aynı işlemleri yaparak indirebilirsiniz.
Tabi ki mobil cihazdan da indirilebilir ancak ekstra olarak bilgisayara aktarmak gerekli olacağından bilgisayardan yapmak daha basit olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı