Mediamarkta karşı şikayette bulundum. Hatta telefonda müşteri hizmetlerine sordum bizi şikayet edeceksiniz dedi.
HyperX'in sitesinden iletişime geçip durumu anlattım bana direkt kulaklığın mikrofonunu gönderdiler. Lakin MediaMarkt aracılığıyla servise gönderdiğim kulaklığı servis geri göndermiyor. 22 iş günü oldu 2 Ocakta vermiştim MediaMarkt'a ne yapabilirim? Sürekli arayıp para iadesi onaylanmış falan deyip duruyorlar. 10 defa demişimdir para iadesi istemiyorum ürünümü gönderin diye ama sürekli aynı şeyler dönüyor.
MediaMarkt'ın müşteri hizmetleri ile Şikayetvar taleplerine bakan müşteri hizmetleri ayrı. Şikayetvar üzerinden şikayet açın hocam.
Eğer servis ürüne rapor verdiyse o ürünü satıcıya teslim etmez hocam. Bu konuda satıcının yapacağı bir şey yok. Fakat satıcı iadeye zorlamak yerine değişim isteğinizi yerine getirmek zorunda. İade konusunda ısrar etmelerinin sebebi belli, enflasyon karşısında kâr etmek. Haklarınızı savunun hocam, gerekirse durumu HyperX'e anlatın.