MediaMarkt hakem heyeti kararını uygulamıyor

KadirCakay

Decapat
Daha fazla  
Yaşadıklarımdan sonra başvurumu yaptım ve karar lehime çıktı. Mediamarkt bu kadar çektirdikten sonra takibi de kararı uygulamadı :) . İcra sürecini , nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen varsa ne olur anlatsın. Ha bide ürün değişimi kararı çıkmış , aynı ürün stokta yok anlıyorum ama kanunda boşuna mı bir üst modeli ile değişim yapılabilir yazıyor? Kararda yazmıyor ama kanun maddesinde yazıyor. Sonra satıcıdan talep edince öyle bir karar yok diyor. Ben anlamadım bu işi. Ben icra takibi başlattığım zaman bir üst modelini talep edemiyor muyum? Hakkım değil mi?
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(4)Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketici
karar formuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.jpg
nin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst model ürün yerine ücret iadesi yapacaklar. Dava açarsanız her türlü kazanırsınız. Ürünün alındığı tarihteki fiyatı enflasyon karşısında eridiği için burada mağduriyete uğrayan siz oluyorsunuz. O yüzden endişelenmeyin ve ihtar çekin.

Takip talebi, kimlik fotokopisi, 2 adet ilam yani bu kararın çıktısını alıp icra takibi başlatıyorsun. Başvuru harcı ile tebligat masrafı ödeyeceksin. Karar lehine çıktığında ettiğni masrafları faiziyle de geri alacaksın.

En basit konuda bile "THH'ye git" deyip geçen arkadaşlar da görsün böyle don lastiği gibi uzayabiliyor mevzular. THH'de lehine sonuç bile çıksa ve firma uygulamazsa bambaşka bir sürece giriyorsun.

Kararda özellikle "Aynı ürün aynı model" yazılmış. Neden anlamadım ama maalesef sizinde herhangi bir "muadil ürün" talebiniz bulunmuyor. Seçimlik haklarınızda "aynı ürün aynı model" diye bir sınırlama yok ki neden öyle bir karar çıkmış?

Benim görüşüm firma yetkilileri ile konuşup THH yi kazandığınızı belirtin ve aynı model yoksa üst modelide kabul etmiyorlarsa ortayı bulup kazancınızı en azda tutubilirsiniz. Yoksa icra ile aynı ürünün olmadığını kanıtlarsa ne olacak, faturadaki ücret tarafınıza iletilirse sıkıntı.

Evet ürün stokta yoksa bir üst modelle değiştirme zorunluluğu doğuyor. THH neye göre aynı ürün diye belirtmiş anlam veremedim. Alınan kararları olduğu gibi dosyaya ekleyip ilamlı icra takibi başlatabilirsin.

Takip talebi, kimlik fotokopisi, 2 adet ilam yani bu kararın çıktısını alıp icra takibi başlatıyorsun. Başvuru harcı ile tebligat masrafı ödeyeceksin. Karar lehine çıktığında ettiğni masrafları faiziyle de geri alacaksın.

En basit konuda bile "THH'ye git" deyip geçen arkadaşlar da görsün böyle don lastiği gibi uzayabiliyor mevzuzlar. THH'de lehine sonuç bile çıksa ve firma uygulamazsa bambaşka bir sürece giriyorsun.

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Takıldığım bir nokta var. Bu icra takibi var olan kararın uygulanması için çıkarılacak değil mi? Şimdi bu ürün stoklarında yok, dizüstü bilgisayarlar sürekli yeniliyor. İşlemcisi üst model olan aynı model bir bilgisayar için icra takibi başlatabiliyor muyum? Ve ödeyeceğim harç sabit bir meblağ mı yoksa değişiyor mu?

THH`e tekrar giderseniz onlar size yardimci olur diye dusunuyorum.

Arti olarak Lenovo`nun sikintili bir servisi var.

Kararda özellikle "Aynı ürün aynı model" yazılmış. Neden anlamadım ama maalesef sizinde herhangi bir "muadil ürün" talebiniz bulunmuyor. Seçimlik haklarınızda "aynı ürün aynı model" diye bir sınırlama yok ki neden öyle bir karar çıkmış?

Benim görüşüm firma yetkilileri ile konuşup THH yi kazandığınızı belirtin ve aynı model yoksa üst modelide kabul etmiyorlarsa ortayı bulup kazancınızı en azda tutubilirsiniz. Yoksa icra ile aynı ürünün olmadığını kanıtlarsa ne olacak, faturadaki ücret tarafınıza iletilirse sıkıntı.
Ben de o şekilde yazmalarını anlamadım. Ayıpsız misli ile değişimi öyle değerlendirmişler başka ihtimali olamaz. Aynı marka aynı model stoklarında olmasa bile üst modeli istiyor olabilmem lazım.

Ben de o şekilde yazmalarını anlamadım. Ayıpsız misli ile değişimi öyle değerlendirmişler başka ihtimali olamaz. Aynı marka aynı model stoklarında olmasa bile üst modeli istiyor olabilmem lazım.
Evet hocam öyle olması lazım ama karar kafa karıştırıcı. Siz yine de firma ile ortayı bulmayı deneyin, elinizde karar olmasına rağmen hakkınızı söke söke alamıyor olmanız çok tuhaf

Süreç konusunda bizi de bilgilendirmeyi unutmazsanız seviniriz :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı