MediaMarkt iade alır mı?

GkyBey

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
MediaMarkt'tan 05.10.2023 tarihinde aşağıdaki ürünü direkt mağaza'dan satın aldım. Anten'lerinde jelatin kaplı ve ben 1 antendeki şeffaf jelatini sökmüş bulundum. Superonline fiber için uyumlu olmadığını öğrendim modemin normalde kullanacaktım fakat gerek kalmadı. İade etmek için nasıl bir yol izlemeliyim 1.300 TL gibi bir fiyatı da vardı. Ürünü açtığımda böyleydi desem üretim hatası vs denenir mi? Veya aynı tutarda başka bir ürün alabilir miyim modem yerine?

1696928637857.png

Sadece üründen memnun olmadığınızı belirtin ve yasal 14 günlük cayma hakkınızı kullandığınızı belirtin.
Fayda etmez. Bana anlattıkları şu oldu ürünü burada görüp elle tutabiliyorsunuz sorunu yoksa iade edemezsiniz şeklinde açıklama yapıldı. İnternetten alsaydı rahatlıkla iade alıyorlar.

Sadece üründen memnun olmadığınızı belirtin ve yasal 14 günlük cayma hakkınızı kullandığınızı belirtin.
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda tüketicilere mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır.

Yani 14 günlük bir cayma hakkı yok.

Bu dediğin mesafeli satış sözleşmesinde geçerli hocam, direkt mağazadan alırsan maalesef. Üretici firma ile iletişime geçerse tamamen onların insafına kalmış, müşteri memnuniyetini düşünürlerse iade alabilirler.

Görerek almak diye bir mesele var maalesef. Jelatinini dahi açmadığım ürünü ertesi gün iade edemedim. Thh'ye gittim ve Mediamarkt haklı bulundu. Mediamarkt bu konuda çok katı. Ayrıca yine başka bir üründe arızadan dolayı ücret iadesi kararı çıktı thh'den tarafıma. Ama Mediamarkt bu konuda da çok ters. İade yapmayı reddettiler. Ücret iadesi yapmayacaklarını, istersem yasal haklarımı kullanabileceğimi ilettiler. Bir çeşit korkutarak vazgeçirme yöntemi. Avukatım aracılığı ile icra takibi başlattım. Tüm masraflarıyla beraber ödemeyi yaptılar 😇

Görerek almak diye bir mesele var maalesef. Jelatinini dahi açmadığım ürünü ertesi gün iade edemedim. Thh'ye gittim ve Mediamarkt haklı bulundu. Mediamarkt bu konuda çok katı. Ayrıca yine başka bir üründe arızadan dolayı ücret iadesi kararı çıktı thh'den tarafıma. Ama Mediamarkt bu konuda da çok ters. İade yapmayı reddettiler. Ücret iadesi yapmayacaklarını, istersem yasal haklarımı kullanabileceğimi ilettiler. Bir çeşit korkutarak vazgeçirme yöntemi. Avukatım aracılığı ile icra takibi başlattım. Tüm masraflarıyla beraber ödemeyi yaptılar 😇
Hocam benim aldığım bir günlük monitörde ölü piksel vardı. Sizin aleyhinize verilen THH sonucu nasıl bir durumdu merak ettim ?

Hocam benim aldığım bir günlük monitörde ölü piksel vardı. Sizin aleyhinize verilen THH sonucu nasıl bir durumdu merak ettim ?
Hiç bir durum yoktu aslında. Ürünü aceleyle aldım ve incelemelerini izleyince işimi görmeyeceğine kanaat getirdim. Paketini dahi açmadan ertesi gün geri götürdüm. Ama "Görerek aldığım" için iade hakkım olmadığını söylediler. THH'de aynı düşüncedeydi. Eğer ayıplı bir mal var ise ortada tabi ki thh üzerinden farklı yürüyebilirsiniz.

Vatan bilgisayar ölü piksel garantisi veriyordu en son. Son aldığım monitörde satın aldıktan sonra mağazada açtık ve ölü piksel testi yaptık. Ölü piksel çıkmıştı ve değiştirmişlerdi monitörü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı