MediaMarkt olumsuz kullanıcı deneyimi

228209

Kilopat
Selamlar. Az önce yaşamış olduğum durumu sizlerle paylaşmak istedim. Direk konum ve isim belirteceğim ki insanlar bu yerlere gitmesin. Öncelikle ben kendime, eşime ve kardeşime 1 adet iPhone 16 ve 2 adet iPhone 16 Pro cihaz almak için Beylikdüzü'deki Marmara park AVM'ye gittik. TROY mağazasında sadece iPhone 16 mevcuttu. Onun ön siparişini oluşturup Pro'lar için Marmara park AVM'deki MediaMarkt'a gittik. Orada da mevcut olmadığını söylediler. Biz de bunun üzerine direkt Beylikdüzü MediaMarkt'a gittik. İçerideki Gökhan Bey'e ön sipariş oluşturup oluşturamayacağımızı sorduk.

Kendisi istediğimiz telefonların mevcut olduğunu ve sipariş oluşturabileceğimizi söyledi. Fakat telefonları almak istiyorsak her biri için 20.000 TL (toplam 40.000 TL) tutarında kasko yaptırmak zorunda olduğumuzu, yaptırmadan telefonları alamayacağımızı ayrıca ödemelerinde sipariş oluşturulması için şimdiden alınacağını söyledi (TROY'da hiçbir ücret ödemedik.). Bunun üzerine direkt müşteri hizmetlerini aradım. Böyle bir durumun olmadığını ve kaskonun zorunlu olmadığını belirttiler.

Oradaki müşteri hizmetlerine şikayette bulunduklarını ve onlarla görüşüp telefonu kaskosuz alabileceğimizi belirttiler. Bende müşteri hizmetlerine gittim ve orada mağazanın müdürü olduğunu düşündüğüm Adem Bey'i çağırdılar. Kendisine durumu belirttiğimde "tamam ya kaskoyu hallederiz iptal ederiz, yalnız telefonu siz almaya gelmeden önce açıp kurulumunu yapıp öyle teslim ediyoruz." dedi. Bende bunun üzerine böyle bir kurulum istemediğimi belirttim fakat kendisi bunun MediaMarkt'ın politikası olduğunu belirtti.

Tekrar MediaMarkt müşteri hizmetlerini aradım ve durumu bildirdim. Bana böyle bir zorunluluğun olmadığını ve tekrardan oradaki müşteri hizmetlerine ulaşacaklarını bildirdiler. Adem bey tekrardan geldi ve "kurulum zorunlu. Kurulum olmadan telefonu size veremem." dedi. Bende kurulumun normalde ek ücrete tabii tutulduğunu söylediğimde "ne güzel işte ben sana ücretsiz yapıyorum." şeklinde bir ifade kullandı. Maalesef tekrardan müşteri hizmetlerini aradım ve durumu aktardım. Üst mercilere ileteceklerini ve bana 48 saat içerisinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Marmara park AVM'de böyle bir zorunluluğun olmadığını belirttiğimde "tamam o zaman gidip oradan alın neden oradan almıyorsunuz?" gibi saçma sapan bir cümle kurdu.

Anlattıklarım tamamen bu civarda oturan ve herhangi bir elektronik alet almak için Beylikdüzü MediaMarkt'ı tercih edecek insanları uyarmak ve buradan uzak tutmak içindi.

Akşamım cidden heba oldu. Herkese iyi akşamlar.

Son düzenleme:
İnternet üzerinden almak her zaman daha mantıklı. En son sadece televizyon almak için Vatan Bilgisayar'a gittim ve istediğim televizyon dışında her şeyi önerdiler. MediaMarkt'a en son gittiğimde alacağım şey belli olduğundan dolayı hiç laf etmeden direkt geçirdiler ödememi yaptım.

İnternet üzerinden almak her zaman daha mantıklı. En son sadece televizyon almak için Vatan Bilgisayar'a gittim ve istediğim televizyon dışında her şeyi önerdiler. MediaMarkt'a en son gittiğimde alacağım şey belli olduğundan dolayı hiç laf etmeden direkt geçirdiler ödememi yaptım.
Açıkçası telefon gelirkenki kargo sürecinden endişeli olduğum için internetten almayı tercih etmedim. Sizce Amazon'dan sipariş vermelimiyim?

Açıkçası telefon gelirkenki kargo sürecinden endişeli olduğum için internetten almayı tercih etmedim. Sizce Amazon'dan sipariş vermeli miyim?

Amazon ve Trendyol şu anda en mantıklı güvenilir olan yerler. Diğer sitelerde yardımcı oluyor ama bu ikisinin ekipleri daha titiz çalışıyor hele hele Amazon.

Amazon ve Trendyol şu anda en mantıklı güvenilir olan yerler. Diğer sitelerde yardımcı oluyor ama bu ikisinin ekipleri daha titiz çalışıyor hele hele Amazon.
Amazon'dan gelen kargoda herhangi bir problem olma durumu var mı? Prime üyeliğim mevcut. Problem olduktan sonrada açıkçası uğraşmak istemiyorum. Dünyanın en zor şeyi anlayışsız insanlarla uğraşmak. Yanımdaki amcaya benden önce kaskolu telefon sattı. Keşke amcadan önce ben gelebilseydimde kendisini uyarabilseydim. Yazık cidden yazık.

Amazon'dan gelen kargoda herhangi bir problem olma durumu var mı? Prime üyeliğim mevcut. Problem olduktan sonra da açıkçası uğraşmak istemiyorum. Dünyanın en zor şeyi anlayışsız insanlarla uğraşmak. Yanımdaki amcaya benden önce kaskolu telefon sattı. Keşke amcadan önce ben gelebilseydimde kendisini uyarabilseydim. Yazık cidden yazık.

Kargolarda çok bir sorun olmaz. Olursa zaten direkt ilgileniyorlar.

Kargolarda çok bir sorun olmaz. Olursa zaten direkt ilgileniyorlar.
Teşekkür ederim hocam. Eşimin telefonunu TROY'dan cuma günü teslim alacağım. Oradaki hanımefendi cuma günü tekrardan stok kontrolü yapabileceğimizi belirtti. Eğer yine stok olmazsa sanırım Amazon'u tercih edeceğim.

Durumu Şikayetvar'a belirtmeyi unutmayın. Müşteri hizmetlerinin açtığı taleplere geri dönüş yapıldığını görmedim. Kulaklığımı yollamıştım, 7 8 kez talep açtım hiç birisinde geri dönüş yapan olmadı hocam.

Durumu Şikayetvar'a belirtmeyi unutmayın. Müşteri hizmetlerinin açtığı taleplere geri dönüş yapıldığını görmedim. Kulaklığımı yollamıştım, 7 8 kez talep açtım hiç birisinde geri dönüş yapan olmadı hocam.
Belirttim fakat bir şey çıkacağını sanmıyorum. MediaMarkt özellikle bile yaptırtıyor olabilir gibime geliyor artık.

Belirttim fakat bir şey çıkacağını sanmıyorum. MediaMarkt özellikle bile yaptırtıyor olabilir gibime geliyor artık.

Bence de hocam. Dün o kadar talebe rağmen geri dönüş yapan olmayınca mağazaya gittim, yetkili prosedür böyle isterseniz tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz dedi.

Çözmek gibi bir dertleri yoktu.

Belki genel merkezleri farklıdır ama mağaza kültürü sıkıntı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı