MediaMarkt PS5 digital stok

Gourbel

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Bugün sizlere bir şey yakınacağım. Ve aslında sizin de fikirlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyor, tavsiye bekliyorum. 7 şubat'ta PS5 digital MediaMarkt'ta stoklara girdi biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz, saat 16.00 civarı falandı sanırım. Ben de o gün konsolu ilk satın alanlardım. Çünkü tam saat o civarlardayken sayfaya F5 atıyordum. Konsolu satın aldım, bugün 10 şubat. Dün yani 9 şubat'ta, MediaMarkt müşteri hizmetleri beni aradı, ve aldığım PS5 Digital'in stok artışı bir sipariş olduğunu söylediler. Yani stok yokken sipariş vermişim.

Allah Allah nasıl oluyorsa. Neyse işte 2 seçenek sundular. 1. seçenek siparişi iptal etmek, 2. seçenek ise yeni PS5 digital stoklarını beklemek. Yani siparişi iptal etmeyeceğim, yeni stoklar geldiği zaman onlar bana yollayacaklar ürünü. Ve tahminlerine göre yeni stoklar en erken mart sonu gibi gelecekmiş. Ben de olayın şaşkınlığıyla birlikte (başıma böyle bir şey gelmesinden korkuyordum zaten) "iptal etmek istemiyorum, Mart sonuna kadar bekleyeyim madem" dedim. Telefonu kapadım. Ve şimdi gelelim ben bu olaya nasıl tepki verdim.

Şimdi bir kere hadi diyelim ki stok yok. Neden satışa koyuyorsun durduk yere saat 16.00'da. Ben ürünü ilk alanlardanım dediğim gibi. Belki de ilkim. Stoğa girdiği gibi satın aldım, ayrıca şöyle de bir şey var. Ben başıma böyle bir şey gelebilir diye tüm aksilikleri düşünerek, satın aldıktan 30 dakika sonra bile sayfayı yeniliyordum. Stoklar ne zaman bitecek acaba? Diye. Ve yaklaşık 30 dakika sonra bile satıştaydı. Ben satın aldıktan 20-30 dakika sonra tükendi stoklar. Ben bile stok artışı sipariş verdiysem kim aldı bu ürünü o gün? Burada bir hata var. Yanlışlık var, belki de karaborsacılara satmak için bana böyle bir arama yaptılar. Kim bilebilir? Neyse 3-4 saat sonra müşteri hizmetlerini aradım, sipariş durumumu sordum. Sipariş numaramı söyledim. Ve 7 ile 10 iş günü içerisinde kargoya verileceği söylendi. Bir sorun olmadığı söylendi.

Ben MediaMarkt'ın sitesinden baktığımda da müşteri hizmetlerinin dediği gibi 7-10 gün içerisinde kargoya verileceği yazıyordu. Kim doğru söylüyordu anlayamadım. Şimdi MediaMarkt'ın sitesinden, sipariş takibinden sipariş numaramı girince "girdiğiniz sipariş numarası bulunamamaktadır." hatası alıyorum. Ben burada %100 mağdurum. Sonuçta 6000 TL benim kartımdan çekildi, ve siparişin ne durumda olduğunu, ne zaman geleceğini, aylar sonra mı yoksa 1-2 haftaya mı geleceğini bile bilemiyorum.

Her şey çok karışık ve saçma. Bu olayı yaşayan birkaç kişi daha gördüm etrafta. Bununla alakalı bir tweet attım MediaMarkt destek Twitter sayfasına. Cevap gelmedi. Ne yapacağım, ne yapmalıyım bilmiyorum. Başka bu olayı yaşayanlar varsa burada toplansınlar, tek bir konu altında tartışalım. Bu tarz uzun yazıları tek tek her yere yazmaktan da sıkıldım. Parasını verip konsol almak istiyorum, bu kadar. Teşekkür ediyorum, okuduğunuz için.

ŞikayetVar'da konu açın, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun, Twitter'da ortalığı ayağa kaldırın ve attınız Tweet'lere bot atın. Konsol 2 güne elinize ulaşır.
Tweet'lere nasıl bot atılıyor bilmiyorum. Şikayetvar'da şikayette bulanacağım. Fakat şöyle bir gariplik var ki müşteri hizmetlerini bugün de aradım, 7-10 gün içerisinde temin edilecektir diyor. Belirsiz konuşuyorlar sanki. Ürünlerin depoya gelmesini bekliyoruz diyorlar. Benim internet sitesinden kontrol edebildiğim şeyi bana söylüyorlarmış gibi hissediyorum.
Bence tanıdığı birine ayırmak için sizi kazıklamışlar.
Ne garip olaylar ya.. Attığım tweet'lerin altına da mesaj gelmiş bir başkasından. Tam olarak aynı olay onun başına geliyor şuan da. O da ne yapacağını bilmiyor. Her şey belirsiz..

Kardeşim aynı olay benim basimada geldi,hatta benim arkadaş benden sonra satın almıştı onun cihazı 1 hafta sonra kargolandi benimki halen beklemede,bende zaten umudu kestim Mart sonunu bekliyorum,heryere şikayet yazdım , mediamarkt dan aradılar defalarca ama her arayan Mart sonu dedi dalga geçer gibi,hatta benim arkadaşın sipariş numarası benden sonra onunkini neden yolladiniz dedim sansliymis diye cevap aldım,dahada mediamarkt tan düğme dahi almam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı