MediaMarkt Ürün İade Sorunu

MekBuk Pıro

Centipat
Geçen yıl kasım ayında Mediamarkt'tan Arctis Pro GameDac ürününü almıştım. 2 hafta önce sağ tarafından ses gelmemeye başladı ve Mediamarkt'a götürdüm. Dün ürünüm geldi ve mağazada iade onayı alındığı söylendi. Servis onaramamış ve yenisi verilebilir, para iadesi yapılabilir veya başka bir ürünle değiştirilebilirmiş. E ben de yenisini verin dedim, bizde yok dediler. Başka mağazadan bakın dedim, her mağazada 1 tane kaldığını, yine soracaklarını ancak %90 teşhir olacağını söylediler. Bugün tekrar Mediamarkt'a, ürün var mı yok mu öğrenmeye gittiğimde çalışanın 3 günlük izinde olduğunu öğrendim. Oradakilere ürün gelmeyecekse para iadesi almak istediğimi söyledim. Bana, Kasım 2018'de aldığım ücreti vereceklerini söylediler. E kardeş, ürünün yenisini vermiyorsun, onaramıyorsun, para iadesi istiyorum eski ücreti veriyorsun? Kur değişti, o zaman 1.500TL eden cihaz şu an 2.000TL. Ben neden 500TL zarar edeyim? Madem onaramadın, yenisini veremiyorsun, şimdiki değerinden para iadesi yap. Yok hayır diyorlar. Yarın tekrar gideceğim, sizce ne demeliyim? Üstüne para ekleyip bir üst model almaya razıyım ancak kimse kusura bakmasın benim hatam olmayan bir şeyden ötürü 500TL zarar edemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu tarz durumlarda fatura fiyatı ne ise onun üzerinden işlem yapılır. Üründen memnunsanız teşhir ürünü olmadığından emin olup size o şekilde teslimini yapsınlar. bu şekilde çözemiyorlarsa Media Markt zaten pahalı bir firma dolayısı ile aldığınız para ile internet üzerinden ürünü sıfır bulmanız da söz konusu olabilir.

Yahu ben şunu anlamadım, ben kulaklığı alıyorum, benden kaynaklı olmadan bozuluyor. Yenisini ver diyorum vermiyor. Paramı ver diyorum az veriyor. Yarın teklif edeceğim, bin lira daha ekleyeyim, yani ürünü günümüz kurundan 2000 tl olarak baz alalım, 3 bin tl lik ürünle değiştirsinler. Yoksa neden onların sorunundan dolayı 500TL zarar edeyim? Yok mudur bir kanun vs.

Onarma ya da değişim konusunda haklısınız ama üründe para iadesi alırken fatura ücreti üzerinden ödeme yapılır. Ürünün fiyatının artması veya düşmesi önemli değil. Sizin istediğinizi yapmak zorundalar. Değişim isteyin ve ısrar edin. Ama para iadesi alacaksanız fatura ücretinden daha fazlasını alamazsınız.

Kur artışı satıcının işine gelmiyor doğrudur ancak kur düşmüş olsa bu sefer de senin işine gelmeyecekti. Bu mantıkla gidecek olursak Bitcoin'in zirve yaptığı dönemlerde bir ürün iade eden herkes "Ben paramı Bitcion'e yatırsam zengindim, bana 10 milyon dolar verin konu kapansın" diyebilirdi. Haklısın ancak iade tek seçenek değil, muadil bir ürün ile değişim seçeneğin de var.

Birebir değişim yapmıyorlarsa muadil veya daha üst segment bir ürün ile değişim isteyin. Eğer para verip çok daha iyi bir model almayı düşünürseniz aradaki fiyat farkını iyi hesaplayın, zarar etmeyin derim.

Bu konudan yararlanabilirsin.

Söylediğim gibi bu el sıkışarak yapılmış bir anlaşma değil, kağıt üzerinde bir meblağ var bunun üzerinden işlem yapmak zorundalar. Ben bu ürünü teşhir ürünü olmayan bir ürünle değişimini istiyorum der ve ısrarcı olursunuz orası ayrı artık o onların bu işi nasıl çözeceği yada çözmeyeceği ile alakalı. Teşhir ürünü olabilir gibi bir cevap kabul etmeyin teşhir ürünü mü değil mi diye öğrenilmesini talep edin.

Bu gibi durumlarda markanın kendisi ile irtibat kuruluyor mu o kadar detaya giriliyor mu emin değilim. Fakat onlar bu konuda daha esnek olacaklardır.

Tüm maddeleri okuyacak vaktim yok ancak verdiğim bilgide bir yanlışlık yok. Garanti süresi içerisinde ürünün stoğunu tutmadılarsa bir üst modeli vermek durumunda kalacaklardır.
Haliyle üzerine para verip 2 üst modeli alma teklifinde bulunursan da yalnızca 1 üst ile 2 üst modeli arasındaki fiyat farkını ödemeyi teklif et, yoksa para iadesini kabul etmiş olmaktan farkın kalmaz.

Firma teklifi reddederse anında, attığım linkten başvuru oluştur; fatura senin üzerine kesildiyse eğer. Malın yenisi ile değişimi tercihinde bulunarak işlem yapabilirsin; ama önce güzel dille, müşteri hizmetlerini ikna etmeyi dene.

Mediamarkt kendi sitesinde şöyle bir paragraf var.
  1. Ürününüzdeki arıza/kusur, "kullanıcı hatası" (düşürme, sıvı teması, vb.) olarak tespit edilirse, herhangi bir işlem uygulanmayacaktır.
  2. "Ürün onarılamıyor" ise; ürünün aynı ürünün yenisiyle değişimi için Yetkili Servis tarafından "Teknik Rapor" düzenlenir. Eğer ilgili ürün için yenisi temin edilemiyorsa (üretimden kaldırılması, tedarikçi firma tarafından ithalat yapılamaması gibi durumlarda) "para iadesi" süreci başlatılır. 'Aynı ürünün yenisi temin edilemiyorsa" (üretimden kaldırılması, tedarikçi firma tarafından ithalat yapılamaması gibi durumlarda) "para iadesi" süreci başlatılır.
  3. Yetkili Servis tarafından ürününüzde arıza tespit edilmez ise; ürün tarafınıza kargo ile gönderilecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…