MediaMarkt Ürün İade Sorunu

Seçim sizin. Yenisiyle değişim istiyorsanız bunu yapmak zorundalar. Kaldı ki birçok kez ürünün üst modelini değişim için verdiklerine şahit oldum. Siz yenisiyle değişim isteyin ve teşhir ürünü istemediğinizi belirtin.
Şu dediğinizin tüketici kanunu'nda bulabilir miyiz acaba? Yardımınız için hepinize teşekkürler.
Ben söyleyeyim. Madde 11, fırka 1, ç bendi.
"İmkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değişimini isteme" bu gayette kapsıyor.
Tabi ki üst segmenti diye bir şey yok. Ama üretimden kalkmamış ise ürünün aynısı için geçerli. Tüketicinin istediğini yapmak için de benzer bir ürünü vermeleri ve size kolaylık sağlamaları gerekli.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardım için teşekkürler. Avukat arkadaşımla da görüştüm. Öncelikle bana para iadesini almamamı, alırsam zarara gireceğimi belirtti. Bunun dışında mağazadaki arkadaş ''ürün başka mağazada görünüyor, ancak sadece 1 tane, o da teşhir olabilir'' vs. vs. deyince o riske de girmememi söyledi. Ona göre, mağazadaki bölüm şefi, müdür vs. yetkili bir kişiye başka bir modelini veya bir üst modelini üzerine para vererek alacağımı, ancak onda da ara yolu bularak, indirimli bir şekilde alabileceğimi, eğer yapmazsalar da TH'larına başvurmamı söyledi.
Arkadaşlar Mediamarkt'ta benim kulaklık yokmuş. Mediamarkt para iadesi (faturadaki ücret) vermeyi teklif etti. Veya üzerine ücret ekleyip başka bir ürün alabilirmişim. Ne yapmalıyım? Bu durumda 500TL zararda olacağım. Anlamadım gitti nasıl bu kulaklık olamaz? Getirtemiyor mu koca Mediamarkt?
Arkadaşlar Mediamarkt'ta benim kulaklık yokmuş. Mediamarkt para iadesi (faturadaki ücret) vermeyi teklif etti. Veya üzerine ücret ekleyip başka bir ürün alabilirmişim. Ne yapmalıyım? Bu durumda 500TL zararda olacağım. Anlamadım gitti nasıl bu kulaklık olamaz? Getirtemiyor mu koca Mediamarkt?

Son düzenleme:
Konuyu hortlatacağım sanırım fakat sonradan okuyan arkadaşlarımız için yazmak istedim.
Hocam, ürünü 1 yıl kullandığınızda ve sonrasında bir sorun olduğunda o tabii ki tüketici hatası olarak geçecek. 14 gün süre içerisinde üründe bir sorun çıkmadıysa, sonradan çıktıysa bu tüketici hatası olarak geçer.
Ayrıca tabii ki aldığınız fiyatı verecekler.
Çünkü şu şekilde;
Sizin ürününüz 500 TL değerlenmiş bu süre zarfında. Peki siz ürünü 1500 TL'den satın alıp bilerek bozup iade isterseniz siz 500 TL para kazanmış olacaksınız. Bunun için fatura fiyatı verilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı