Medipol Üniversitesi kayıt dondurma işlemi

Merhaba, biraz geç gördüm kusura bakmayın. Kaydımı dondurdum dilekçe ile ve yarı dönemde bitirdiğim için ödediğim ücretin yarısını iade ettiler. Herhangi bir kesinti yapmadılar.

@SempatikPancar, anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun, geri dönüşünüz için de teşekkürler. Azami eğitim süresinden sayılıyor dondurma süreniz. Biliyorsun, değil mi?

Hayır bilmiyordum, ücretin tam yarısını iade ettikleri için mantıken dondurma için ücret almamışlar. Daha uzun süre dondurma işlemi yapılırsa kesinti yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öğrenebildim diğer bölümler için farklı olabilir fakat tıp fakültesi için, en azından 2021'de şöyle: Dondurursanız ücret almaya devam ediyorlar. %50 ise %50, ücretliyseniz tam ücreti.

Eğer dondurma süreniz 3 yılı aşarsa, mesela tıp fakültesinde 6 yıllık eğitimin 3 yılını dondurup okulda bulunduğunuz 10. yılınızda son yılınızı okuyacaksınız ve %50 burslu ya da %100 burslusunuz. Bu durumda bursunuz da iptal ediliyor ve tam ücret ödemeniz gerekiyor.

Sınıfta kalırsanız eğer yıl tekrarı için ücret almıyorlar. Devam zorunluluğu olmuyor. Bunu da dondurma gibi 3 yıl yapabilirsiniz.

Yani eğer hayatınızın gidişatını düşünmek veya değiştirmek için bir yıla ihtiyacınız varsa dondurmaktansa sınıfta kalmayı başarmak biçilmiş kaftan!
Fakat kişisel görüşüme göre bu da çok zor çünkü sınavlar oldukça kolay ve geçme notu +50.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı