"Medya yazma korumalı" hatası

yakishcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
seyyar, olağanüstü gürültülü dell vostro 1515 kullanmakta güçlük çekiyorum fakat laptop almaya karar vermek bile birkaç saati hayatımdan çalacağı için; devamkee
Meslek
Öğrenci
Ventoy ile USB'yi hazırladım ve üzerine kurmak istediğim disk gözüküyor ama bu sefer de NTFS bölümü istiyor. CMD'den Diskpart ile uğraştım ama "Medya yazma korumalı hatası veriyor".

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatör arkadaşımız sağ olsun konu başlığını kafasına göre değiştirmiş. USB değil SSD görünmüyordu, USB görünmese format ekranına nasıl ulaşayım yahu! Ama @Umut Nas arkadaşın önerisi işe yaradı. Ventoy ile USB'yi hazırladım ve üzerine kurmak istediğim disk gözüküyor ama bu sefer de NTFS bölümü istiyor. CMD'den Diskpart ile uğraştım ama "Medya yazma korumalı hatası veriyor". Size yemin ederim Ubuntu kullanan *insanın kendine saygısı yoktur. O kadar söyleyeyim.

Yine Ventoy kullanarak Live USB desteği olan bir Linux imajı kullanarak Gparted üzerinden o disk bölümünü NTFS yapıp sonra Windows kurulumuna geçebilirsiniz.
Manjaro öneririm bu iş için. Live USB desteği vardı.

Yine Ventoy kullanarak Live USB desteği olan bir Linux imajı kullanarak Gparted üzerinden o disk bölümünü NTFS yapıp sonra Windows kurulumuna geçebilirsiniz.
Manjaro öneririm bu iş için. Live USB desteği vardı.
Ubuntu arayüzüne erişebiliyorum ama laptopun ilk haftasında 80 kere aç kapat yaparken içim acıyor. Dişimden tırnağımdan artırdım da aldım ama artık şu mide bulandırıcı Ubuntu'dan çıkmak için geri kalan her şeyimi de veririm. Teşekkür ederim @Umut Nas

Ubuntu arayüzünde SSD'yi Gparted ile NTFS olarak formatlasam bilgisayar çöker mi acaba? Veya CMD ekranında yazma korumasını nasıl kaldırabilirim? Artık tekrar aynı şeyleri görmek istemiyorum.

Riskli olabilir, büyük ihtimalle işletim sistemi buna izin vermez.
Peki CMD üzerinden yapma yolu var mı? Biliyorsun ki tek amacım artık Diski NTFS yapmak.

Peki CMD üzerinden yapma yolu var mı? Biliyorsun ki tek amacım artık Diski NTFS yapmak.
Zaten Windows kurulum aracında diskler gözükmüyor mu? Sorununuz buydu sanırım. Aracın orada gözükmesi lazım. NFTS olmasa bile gözüküp hata falan vermesi ve biçimlendirmeniz lazım. Enteresan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı