Megane 1.3 TCe alınır mı?

semih Bdt

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400F
ASUS RTX 4060Tİ
8X2 16 GB RAM
Megane 4 almayı duşunuyoruz sizce alınır mı? Tercihimiz 1.3 ten yana.

Dosya Ekleri

• 1762188605688.png
    556,1 KB · Görüntüleme: 20
2024 1.3 TCe Icon paket Megane sahibiyim, çok memnunum hocam öneriyorum. Segmentindeki en iyi araç. Sorunuz varsa yardımcı olurum.

Düzenli olarak yağ ve suyunu kontrol etmenizi öneririm kronik olarak devirdaim dağıtması ve yağ soğutucusundan yağ kaçırmasıyla meşhur motor.

Düzenli olarak yağ ve suyunu kontrol etmenizi öneririm kronik olarak devirdaim dağıtması ve yağ soğutucusundan yağ kaçırmasıyla meşhur motor.
Dediğiniz sorunlar 2022 ve sonrasındaki modellerde düzeltildi. Yine de takdiriniz ki her parçanın belirli bir ömrü var.

Antifrizleri zamanında yeniler, kaliteli antifrizler kullanır, termostat kontrolü ve bakımı zamanında yapılırsa böyle sorunlarla karşılaşmazsınız hocam. Bunları da kendiniz yapınız, çünkü musluk suyu bile kullananlar var (soğutma sıvısının üzerine su ilavesi, sıvı-su karışımı vs.) . Kireçlenme sonrasında da bu bahsettiğiniz sorunlar ortaya çıkar.

Su kontrolünü bakımı beklemeden 5 bin km'de bir en azından gözle kontrol etmek gerek. Servisler yağ için normalde 15-20 diyor ama bu motor için bence ideal olan 10 bin km'de bir değişim yapmak. RN17 yağını kullanın.

2 yıl önce 1.3 TCe Megane sahibiydik bakımlarını zamanında yaptırıp iyi baktım. Kullandığım süre boyunca bir tek enjektör rampası değişmiştim. Haricinde 240 bine kadar sorun yaşamamıştım. Öneririm.

Ulaşılabilir C segment bir otomobil. Pazarı çok kuvvetli, performansı yeterli, yakıt tüketimi de yeri gelince ideal diyebilirim. Baş ağırtan kronik sorunları yok. Parçası ve bakımı ucuz.
Yalnız segmentinin "en" iyisi değil onu da belirteyim. Bu ilan özelinde ne kadar vermeyi düşünüyorsunuz?

2022 den sonra düzeltildiği falan yok aktif olarak Renault grubu yetkili servisinde çalışıyorum.

1.0 TCE ler de dahil devirdaim, termostat, yağ soğutucu problemi devam ediyor.

Haftalık olarak yağ su kontrolü yapmanı öneririm eğer hararet görür veya yatak sararsa 100.000 TL den az masrafla yaptıramazsınız. Onun dışında iyi motor.

Son düzenleme:

Uzun yıllar sorunsuz kullanabilir miyiz peki Toyota Corolla da baktık ama görünüş olarak Megane daha yakışıklı gözüktü gözümüze.

2022 den sonra düzeltildiği falan yok aktif olarak Renault grubu yetkili servisinde çalışıyorum.

1.0 TCE ler de dahil devirdaim, termostat, yağ soğutucu problemi devam ediyor.
Ben aracımı 2024 Mart ayında aldım, o gün bugündür kullanıyorum çok memnunum.
Uzun yıllar sorunsuz kullanabilir miyiz peki Toyota Corolla da baktık ama görünüş olarak Megane daha yakışıklı gözüktü gözümüze.

Hocam otomobiller nazlıdır, bakımını kontrol ve takip ettikçe uzun yıllar götürecek bir araç. Konforlu, ancak lüks değil sonuçta orta segment bir araç, bazı parçaların plastik ya da alüminyum olmasını doğal karşılamak zorundasınız.

Günlük, haftalık, aylık kontrol ve bakımlarını aksatmadan yaparsanız, gerekli tedbir önlemleri öncesinde alırsanız uzun yıllar araç sizi çok iyi tatmin edecek. Otomatik şanzımanın kurallarına riayet edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…