Dediğiniz sorunlar 2022 ve sonrasındaki modellerde düzeltildi. Yine de takdiriniz ki her parçanın belirli bir ömrü var.Düzenli olarak yağ ve suyunu kontrol etmenizi öneririm kronik olarak devirdaim dağıtması ve yağ soğutucusundan yağ kaçırmasıyla meşhur motor.
Megane 4 almayı duşunuyoruz sizce alınır mı? Tercihimiz 1.3 ten yana.
2022 den sonra düzeltildiği falan yok aktif olarak Renault grubu yetkili servisinde çalışıyorum.Dediğiniz sorunlar 2022 ve sonrasındaki modellerde düzeltildi. Yine de takdiriniz ki her parçanın belirli bir ömrü var.
Antifrizleri zamanında yeniler, kaliteli antifrizler kullanır, termostat kontrolü ve bakımı zamanında yapılırsa böyle sorunlarla karşılaşmazsınız hocam. Bunları da kendiniz yapınız, çünkü musluk suyu bile kullananlar var (soğutma sıvısının üzerine su ilavesi, sıvı-su karışımı vs.) . Kireçlenme sonrasında da bu bahsettiğiniz sorunlar ortaya çıkar.
Su kontrolünü bakımı beklemeden 5 bin km'de bir en azından gözle kontrol etmek gerek. Servisler yağ için normalde 15-20 diyor ama bu motor için bence ideal olan 10 bin km'de bir değişim yapmak. RN17 yağını kullanın.
Haftalık olarak yağ su kontrolü yapmanı öneririm eğer hararet görür veya yatak sararsa 100.000 TL den az masrafla yaptıramazsınız. Onun dışında iyi motor.Megane 4 almayı duşunuyoruz sizce alınır mı? Tercihimiz 1.3 ten yana.
Dediğiniz sorunlar 2022 ve sonrasındaki modellerde düzeltildi. Yine de takdiriniz ki her parçanın belirli bir ömrü var.
Antifrizleri zamanında yeniler, kaliteli antifrizler kullanır, termostat kontrolü ve bakımı zamanında yapılırsa böyle sorunlarla karşılaşmazsınız hocam. Bunları da kendiniz yapınız, çünkü musluk suyu bile kullananlar var (soğutma sıvısının üzerine su ilavesi, sıvı-su karışımı vs.). Kireçlenme sonrasında da bu bahsettiğiniz sorunlar ortaya çıkar.
Su kontrolünü bakımı beklemeden 5 bin Km'de bir en azından gözle kontrol etmek gerek. Servisler yağ için normalde 15-20 diyor ama bu motor için bence ideal olan 10 bin Km'de bir değişim yapmak. RN17 yağını kullanın.
Ben aracımı 2024 Mart ayında aldım, o gün bugündür kullanıyorum çok memnunum.2022 den sonra düzeltildiği falan yok aktif olarak Renault grubu yetkili servisinde çalışıyorum.
1.0 TCE ler de dahil devirdaim, termostat, yağ soğutucu problemi devam ediyor.
Hocam otomobiller nazlıdır, bakımını kontrol ve takip ettikçe uzun yıllar götürecek bir araç. Konforlu, ancak lüks değil sonuçta orta segment bir araç, bazı parçaların plastik ya da alüminyum olmasını doğal karşılamak zorundasınız.Uzun yıllar sorunsuz kullanabilir miyiz peki Toyota Corolla da baktık ama görünüş olarak Megane daha yakışıklı gözüktü gözümüze.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.