Megane 4 (1.3 TCe) mi, 320 E92 mi almalıyım?

arda ölmez

Zeptopat
Katılım
11 Nisan 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Performans tutkunu 20 yaşında bir gencim Max 1.100.000 bütçem var performanslı bir araç istiyorum çok araca baktım kimisi kroniklerinden kimisi motorundan dolayı bir yerden patlıyordu bende masraf çıkarmayacak performanslı bir araç düşündüğümde aklıma Megane 4 1.3TCe geldi ama sonrasında önüme E92 çıktı bana arabayı sevdiren hayalimdeki araç. Bütçem yetmez diye hiç düşünmemiştim bile ama önüme gelince cidden aklımı çok çeldi araştırma yaptım ve çok üzmez diyorlar iki aracın fiyatları birbiriyle aynı neredeyse çok arada kaldım bir yanımda hayallerimin aracı var ama korkuyorum. Bir yandanda başımı ağrıtmayacağına emin olduğum az çok tatmin edecek performansta bir araç var tavsiyeleriniz fikirleriniz veya deneyimlerinizden bahsederseniz çok sevinirim cevap verirken gereksiz yorum yapmayınız.
 
Az daha ekle bütçene I20n al. Megane performans araci değil kesmez seni. Öbürü de sanayide ustalarla kanka eder.

BMW 7.30ld alın hem konfor mükemmel sonucunda bir makam arabası alman tankı güçte mükemmel hepsi bir arada sizin için en iyisi olacaktır​

 
Yeni olsun daha az sorun çıkarsın megane tercih edilir. Onun da performansı normal kullanıcıyı tatmin eder ama çok yüksek beklentiniz varsa öyle bir araba değil. Genelde pek arızası yok 1.3 motorun termostat sızdırma olayı var onu arada kontrol edersiniz motor susuz kalmasın.
 
1.3 TCe Megane performansli arac ama bu performans kisiden kisiye gore degisir. Ortalama bir sedan aile aracindan cok daha atik. 0-100'u 5-6 saniye olsun bastim mi ucsun gibi bir beklentin varsa uzer zaten. O zaman farkli tipte araclara bakman lazim. Eger sedan istemiyorsan 1.3 TCe Clio'da bakabilirsin arac daha hafif oldugu icin Megane'ye gore daha seri gidiyor.
 
Bu bütçeye daha iyi araçlar bulunmaz mı ? Bence bu bütçede daha iyi öneriler gelir.
 
1.3 TCe Megane manuel kullanıyorum en iyi 0-100 değerim 8.65 çıkarttım eğimsiz yolda top Speed ise 251'de kesti %10 kadar eğim vardı ve uzun yoldu bayağı düzlükte 230'dan sonra daha yok diyor zaten rüzgar vs etken ama çok fazla araba üzdüm yeri kazıyıp gidiyor.

Ama çok performanslı bir araç istiyorsan genel piyasa araçlarını bırakıp benim önerim Peugeot 308 gti bakman olur yeni modellere ve düşük km uçak gibi gider ama bakımlarını çok daha erken yapman lazım.
 
Kurcalanmamış düzgün bir E92 bulabilirsen üzmez. 1.3 TCE iyi gider de o gidişe göre ne yol tutuşu vardır ne de freni. Bir de sürüş olarak tatmin etmez hissiyatsız yavan bir sürüşü var. Zaten amacı da performans vs. olmadığı için çok normal böyle olması. E92 Tam bir sürücü otomobilidir ama bu araçlar da eskidi artık. Böyle araçlar el değiştire değiştire ucuzlayıp alt tabakanın rahatlıkla alabileceği fiyata indiği an yan sanayi parça ve bakımsızlık sebebiyle haşat oluyor.
 

Geri
Yukarı