- Makaleler
- 15
Bilen var mı? Stok halde tekte 160-170 HP alabilecek potansiyeli olan motor ama yıllardır çıkmadı.
Race Chıp uygulanması yapılmaya başlandı 150-160HP arası veriyor diye biliyorum artık.Bilen var mı? Stok halde tekte 160-170 HP alabilecek potansiyeli olan motor ama yıllardır çıkmadı.
Race chıp uygulanması yapılmaya başlandı 150-160HP arası veriyor diye biliyorum artık.
Ama yazılıma göre çok daha pahalı 15.000TL gibi duydum.
Aynı aracı kullanıyoruz aktif olarak. Bizimki faz II ve tuning ekibinden birisine danıştığımda, Faz II’lerde yazılım atılabildiğini ancak Faz I’deki modellerde bir takım sorunlar oluştuğunu belirtmişti. Özellikle OBD üzerinden yapılan tuning’lerde saçma sapan arıza ikazlarını çıktığı söyleniyordu. Ancak doğruluğu ne derece sağlamdır bilemiyorum.Bilen var mı? Stok halde tekte 160-170 HP alabilecek potansiyeli olan motor ama yıllardır çıkmadı.
İki çeşit var. Birincisi OBD ile yapılıyor ve ücret olarak daha yüksek meblağlar veriliyor, diğerinde ise direkt motorla oynanıyor. İkincide tam anlamıyla bir tuning olduğunu söyleyemem, ancak birinci daha etkili sonuçlar veriyor. Ayrıyeten motor hacmi küçük olduğu için ben şahsen aracıma tuning yaptırmam. Yurt dışında olan 1.6 TCe 160 HP’lik versiyon olsa 180 HP’ye gönül rahatlığı ile yapılabilir.Bizim komşumuz 160 hp yaptırmışdı ama bu kadar yüksek paralar ödemedi.1200 tl civarı vermiş diye hatırlıyorum
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.