Mekanik klavye alınır mı?

flexyyyxd

Femtopat
Daha fazla  
Aula F75 adlı mekanik klavyeyi alacaktım bir tane arkadaşım mekanikten uzak dur kronik tuş basmama sorunu var dedi sizce Membran devam mı, yoksa mekanik alayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aula F75 adlı mekanik klavyeyi alacaktım bir tane arkadaşım mekanikten uzak dur kronik tuş basmama sorunu var dedi sizce membran devam mı, yoksa mekanik alayım mı?

Aula almak bana göre mantıklı değil ama mekanik membrandan mekaniğe geçen biri olarak söyleyeyim 10 kat daha rahat kullanımı var.

Aula F75 adlı mekanik klavyeyi alacaktım bir tane arkadaşım mekanikten uzak dur kronik tuş basmama sorunu var dedi sizce Membran devam mı, yoksa mekanik alayım mı?
Arkadaşınız kıskanmış gibime geldi. Aula F75 gayette iyi klavye hocam. Switchinde sıkıntı olursa tak çıkar yapabiliyorsunuz zaten.

Evet kronik sorunlu mekanik klavyeler var ama hepsi ucuz olan mekanik klavyeler. Kaliteli ve doğru klavyeyi aldığınızda sorun çıkmaz ki bazı klavyelerin Switch'leri değiştirilebiliyor bozulduğunda.

1000 liraya da mekanik var 10000 liraya da var arkadaşınız biraz genelleme yapmış illaki sorunlu mekanik klavye modelleri de var membran alsanız da var hem Aula'nın tuşu bozulursa kutusundan yedek switch çıkıyor rahatlıkla değiştirebiliyorsun ki kolay kolay bozulmaz.

Mekanik anahtarlı klavyelere yakın fiyatta optik anahtarlı klavyeler var. İki tane optik anahtarlı kullandım. Mekanikler gibi korozyona bağlı tuş basmama, çift tıklama gibi sorun potansiyelleri yok. Artık optik anahtarın da ötesi var manyetik anahtarlar. Şu anda manyetik anahtarlı Glorious GMMK3 %75 HE modelini kullanıyorum. Arkadaşınızın bilgileri demode, zamanla aşıldı çoğu şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı