Mekanik klavye almak mantıklı mı?

Old Major

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sizce membran (normal) klavyeden mekanik klavyelere geçmek mantıklı mı? Kodlama yapıyorum. Ellerim küçük. Alsam yüzde 65 faktörde bir klavye alırım. Amacım makrolar, çok iyi sesler değil. Daha komforlu bir deneyim. Daha iyi hız ve küçük el dostu bir klavye. Bir de genellikle hızlı yazarken düşük yazma doğruluğuna sahip olduğum için vurduğum tuşları hissetme. Mekanik klavyelerin daha pahali olduğunu biliyorum. O yüzden daha kalite klavyeler yerine budget klavye ararım. Bir de sizce lineer mi, tactile mi yoksa clicky mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de kodlama yapıyorum ve mekanik hisli membran kullanıyorum. Ancak bütçe varsa mekanik almanız iyi olabilir.

Yani gece geç saatlere kadar çalışıyorsan sinir bozucu olabilir o yüzden lineer al ve hız için alınabilir.

Mekanik klavye kullaması güzel, hele switch güzelse o sesi yazı yazarken beni cezbediyor. Fakat ben laptop klavyesinde daha hızlı yazıyorum. Çünkü laptop klavyesinde tuşu aktive etmek için 0.2mm basıyorsam mekanik klavyede 0.5mm'den fazla basıyorum, bu da beni yavaşlatıyor. Yani demem o ki membran klavyeden kurtulun çünkü içindeki plastik yapı zamanla eriyip basmamaya neden oluyor. Ya mekanik klavye alın, ya da Apple'ın Magic Keyboard ürünü gibi laptop klavyesine benzeyen bir klavye alın ama ne olursa olsun yeni bir membran klavye almayın.

Ben serce parmaklarımı kullanırken (Shift, cpslck vs.) Membran klavyelerde çok zorlanıyorum. Açılı bastığım için kuvvet vermem gerekiyor ve bu zamanla yorabilir. Mekaniklerde bu çok daha rahat ve tuşlar çok hafif.

Mekanik klavye eğer oyun oynuyorsan ve hızlı tepkime sürelerine ihtiyacın varsa mantıklı. Özel zevklerin varsa ve klavye sesini seviyorsan da mantıklı. Ama kodlama için yorucu olabilir diye düşünüyorum. Oyun oynarken her ne kadar zevkli olsa da devamlı yazı yazmak gereken bir işte uzun vadede parmakların yorulabilir çünkü mekanik klavyeler membran klavyelere göre daha fazla basınç uygulamanı gerektiriyorlar.

Laptop klavyesi membrane ile aynı şeyi kullanıyor. Pek bir farkı yok sadece Low profile bir klavye alması gerek magic keyboard gibi bir şey istiyorsa. Mekanik klavye konusu da Switch'den Switch'e değişiyor şu an kullandığım Switch de çalışması için tuşa tamamen basmama bile gerek yok mesela az biraz bastığımda çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…