Mekanik klavyeme içecek döküldü

Benim gameboost ogre Rainbow klavyem var ben bu klavyeme yanlışlıkla ılık çay döktüm. Bütün temizlemeleri yaptım tuşlar çalışıyor ama tuşlar artık çok sert olmaları zorlayarak basmam gerekiyor. Tuşlara bassam bile geri sekmiyor tuş bastığım gibi kalıyor. Sanırım çay kuruduğunda genelde yapış yapış olur bu yüzden böyle oldu. Bunun bir çözümü var mı yoksa yeni aldığım klavye çöp mü oldu?
Çok geriliyorsunuz, derin bir nefes alın. Pirincin içerisine atın, 2 gün kalsın. Hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır. Hatta 1 gün bile yeter.
 
Döktüğünüz çay şekerli ise tuşların arasına yapışmıştır. Tuşları ve klavyede denk geldikleri yerleri silerseniz büyük ihtimalle sorun çözülecektir.

Evet şekerliydi. Ama swich içine kaçtı o yüzden orayı temizleyemiyorum.

Çok geriliyorsunuz, derin bir nefes alın. Pirincin içerisine atın, 2 gün kalsın. Hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır. Hatta 1 gün bile yeter.

Bildiğim kadarıyla pirinç elektronik cihazların ana kartın birleşenlerine temas edince kimyasal reaksiyon gibi sorunlar oluşabilirmiş.
Hocam, aklıma hiç bir şey gelmedi.
Tek gelen şey, bütün tuşları söküp, hepsini silmek. Tuşlarını soktüğünüz klavyeyi'de silmeniz. Bunu deneyin. Bir zararı yoktur.
Klavyem çalışıyor normal ama swichlerin içi yapış yapış olmuştu onu elektronik sprey ile temizlesem olurmu
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı