Mekatronik mühendisliği hakkında hiçbir bilgi olmaması

Nvi3xx

Femtopat
Katılım
6 Kasım 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Öncelikle merhaba. 2021 giriş ile önemsiz bir üniversitede mekatronik (2 senelik) bölümü okudum, şu an da staj hariç bütün derslerim bitti. 1 senedir de sözde staj "arıyorum" aslında aradığım falan yok. Öğrenim dönemim Online eğitimle geçtiği için mekatronik hakkında en ufak bir fikrim dahi bulunmuyor, aslında bu da staj yapmaktan kaçınmamın sebeplerinden biri çünkü staj yapacağım yerin ne gibi makineler bulundurması ne gibi eğitimler vermesi konusunda da hiçbir fikrim yok. Ailem benden daha fazla arıyor staj yeri fakat ben staj defterimi herhangi bir yere imzalattırıp, stajımı yaptım olarak gösterip sonrasında askerliğimi yaptıktan sonra farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Ama orada da kötü bir durum var çünkü ne meslek yapmak istediğimi de bilmiyorum.

Aslına bakarsanız 4 ay önce bir staj yeri bulmuş ve 6 gün kadar çalışmıştım fakat hem içerisine düştüğüm ortam (fabrika ortamı) beni inanılmaz soğuttu hem gördüğüm işin ilgi çekici olmaması beni soğuttu hem de bulunduğum fabrika da pek bir şey öğrenemedim. Tabii 6 günde ne öğrenebilirsin diyebilirsiniz ama staj zaten 40 gün ve 6 günüm bomboş geçti. Ne kadar ustaların başında dolaşsam da sadece oturan pek bir şey yapmayan ustalar vardı ve bana da amele işleri yaptırıyorlardı. Bu işler CNC makinesının içinden çıkan parçayı alıp yanımdaki sepete koymak ve sonrasında yeni parçayı takmak, bunun benim stajıma ve bana hiçbir faydasını göremediğim ve orada bulunduğum süre boyunca da kendime fayda sağlayacak bir şey göremeyeceğimi tahmin ettiğim için fabrikadan ayrıldım. Sonrasında da staj aramaya devam ettim. Şu anda da 21 yaşında sadece staj dersi olan ve staj arayan biriyim.

Etrafımda ki bütün arkadaşlarım ve tanıdıklarım 20 21 22 yaşlarında iş bulup çalışıyorlar, polis, tıbbi görüntüleme teknikeri, muhasebeci falan. Yanlış anlaşılma olmasın onlarla gurur duyuyorum içimde kötü bir duygu yok ama onları görünce sanki hayat benim için başlamadan bitmiş gibi hissediyorum, her şeye geç kalmışım, şu yaşımda hiçbir şey bilmiyorum gibi hissediyorum. Bazı insanlara bakıyorum "meslek edinmenin yaşı yoktur, 20'li yaşlar çok genç, daha hayatın başındasınız." gibi şeyler söylüyorlar fakat etrafımda herkes işini eline almışken benim hiçbir fikrimin olmadığı, mezun olsam da yapmayacağım bir işin stajını aramam içime oturuyor. Bu durumda siz ne yapardınız? Bana ne önerirsiniz? Başından böyle durum geçmiş arkadaşlar varsa nasıl atlattınız? Anlatın ve benim doğru yolu bulmamı sağlayın. Kırıcı olmaktan çekinmeyin kesinlikle fikirlerinize, düşüncelerinize saygı duyacağım ve doğru yolu bulmak için üzerine kafa yoracağım, şimdiden okuduğunuz için teşekkürler, saygılar.
 
Her şeye geç kalmışım, şu yaşımda hiçbir şey bilmiyorum gibi hissediyorum.
Eski ev arkadaşımla üniversitenin ilk yılı tanıştık. Ben 17 yaşındaydım o da 22. O başka bir bölüm bırakıp gelmişti. Şimdi kendisi Cambridge'de bir okulda yüksek lisans yapıyor.

Çok boş bir hususa takılıyorsun, bizim sektörde 40 yaşında stajyer gördüm. Aynı şekilde İTÜ'de mühendislik bitirip üstüne hukuk okuyan ve şimdi hukuk firmasında partner olan çok paralı insanlar var. Senin gibi düşünselerdi zengin hayatını belki de hiç yaşamayacaklardı.

Önemli olan yaşından ziyade bu süreci nasıl en verimli şekilde atlatabileceğin. 2 senelik okuduysan hem memur olup hem de DGS ile 4 yıllık okumak gibi bir olay vardı. Bitti mi o tip işler?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı