Mekatronik mühendisliği mi kontrol otomasyon mühendisliği mi?

AlperrEXP

Centipat
Daha fazla  
Selam hocalarım malum tercih zamanı bir çok kişi telaşta benimde aklıma bazı sorular takıldı yardımcı olursanız sevinirim.
Bu sene YKS sayısaldan girdim ancak istediğim istediğim bölüm gelmiyor. Herkes gibi 2 temel düşünce vardı kafamda mezuna kalıp daha iyi bir sıralama yapmak veya 2 senelik bir bölüme girip DGS ile 4 senelik mühendisliğe geçiş yapmak. Uzun zamandır mekatronik mühendisliği istiyordum ama puan yetmeyince yeni meslekleri araştırmaya başladım ve bu bolüme çok benzediğini düşündüğüm kontrol otomasyon müh. ile karşılaştım. sorulara gelirsek:

1) Mezun psikoljisine adapte olabileceğimi düşünmüyorum sizce 2 senelik bölüm yazmak anlamsız mı ? ( araştırıdığım kadarıyla mühendislik
kontenjanları çok düşmüş galiba sistemde teknisyen açığı var en azından benim fikrim böyle)
2) İşsiz onlarca mühendis varken DGS ile 4 senelik mühendisliğe geçmek doğru bir karar mı ?
3) 2 senelik mekatronik mi 2 senelik kontrol ve otomasyon teknolojisi mi okumam daha mantıklı ?
4) Mekanik elektrik otomasyon gibi alanlara ilgim var bu iki bölüm dışında önerebileceğiniz bir bölüm var mı ?

Çevremde sorabileceğim pek insan olmadığı için biraz uzun oldu kusura bakmayın kafam çok karışık şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @AlperrEXP. Benim bildiğim kadarıyla Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Elektrik, ve Bilgisayar ağırlıklıyken Mekatronik Mühendisliği Elektrik, ve Makine ağırlıklıdır.
Dikey Geçiş Sınavı ile bu bölümlere Dikey Geçiş yapabilen 2 yıllık bölümleri araştırabilirsiniz. Tercih yaptınız mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı