Mekatronik mühendisliği okunur mu?

Hocam öncelikle zamanınızı ve ilginizi ayırdığınız için teşekkür ederim ben çankaya üniversitesinde okumayı hedefliyorum sizin üniversiteden iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ben kendimi geliştirip ortak projeler yapup CV'me çeşitli şeyler ekleyerek üst düzey bir şirkette çalışmak istiyorum ve en az 20k maaş ile başlamak istiyorum sizce bu bölüm benim için uygun mu dürüst olmak gerekirse 2 asgari ücrete yakın dediniz 17000 TL ediyor dersek 15 16k alıyor arkadaşlarınız diye hesapladım ve 15k bana cidden düşük geldi sizce bu bölüm bana uygun mu maaş skalası dar mı yoksa sizin arkadaşlarınız giriş seviyesi maaş mı alıyor?
Genel olarak mezun olduktan sonra işsiz kalmamak adına kabul edilen maaşlar bunlar. Bana kalırsa kesinlikle çok düşük ancak dediğim gibi işsiz kalmaktansa düşük maaşla 1-2 sene çalışıp başka firmaya geçmeyi düşündükleri için katlanıyorlar. Bugün için 20k güzel bir başlangıç maaşı bence. 2 asgari ücret dememin sebebi daha sonrasında da değerlendirilebilmesiydi. Bugün 17k olan 2 asgari ücret 6 ay sonra 20-25 arası da olabilir sonuçta.

Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak sana şunları söyleyebilirim;
  1. @Spidez in de dediği gibi aslında 3 bölümün birleşimi gibi düşünebilirsin. Bu yüzden dersler karmaşık olabiliyor ancak eğer hevesin ve ilgin varsa eğlenerek mezun olabilirsin.
  2. Bölümü okurken belli bir alanda ilerlemek zorunda değilsin ancak bitirdiğinde veya bitirmeye yakın olduğunda hangi alanda ilerlemek istediğine az çok hakim olman lazım. Bunu da farklı alanlardaki firmalarda staj yaparak tecrübe edebilirsin.
  3. Deneyim çok önemli bu yüzden okulun proje takımları varsa onlara katılmanı tavsiye ederim. Hangi alanda ilerlemek istediğini deneyimlemek için olan fırsatlardan biri olarak düşünüyorum.
  4. Maaş durumları sana da bağlı aslında. Çünkü oluşturduğun CV, yetkinliklerin, tecrübelerin gireceğin firmayı dolayısıyla maaşını etkiliyor. @Quantum9 arkadaşımızın dediği uç örneklerden biri olduğunu düşünüyorum maaş konusunda. Firma çok büyük ve aynı zamanda dediği kişiler yeni giren insanlar olmasına rağmen tecrübeli insanlar olabilir. Bu yüzden daha ortalama bir firma veya startup firmaları düşünecek olursak (yeni işe başlayan arkadaşlarım ve bazı şirketlerde çalışan tanıdıklarımdan örneklendirerek) o günü şartlarına göre yaklaşık 2 asgari ücret tutarında maaş aldıklarını görüyorum.
hocam merhabalar ben mekatronik mühendisliği istiyorum da eğer izniniz olursa bir kaç soru sorabilir miyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı