Oraya kadar sıkıntı yok. Ama silikon parça oradaki yere deyince nasıl bir etki yapıyor? Ve bunu silikon olmadan elektriksel bir sinyal ile yapabilir miyiz?
Silikonun altında iletken yüzey var, yüzey klavyenin devresine temas ettiğinde kapalı bir anahtar görevi görüyor. Anahtarını kapattığınız tuş basıyor yani.
Silikonun altında iletken yüzey var, yüzey klavyenin devresine temas ettiğinde kapalı bir anahtar görevi görüyor. Anahtarını kapattığınız tuş basıyor yani.
3310 telefonlarda da yanlış değilsem aynı mantıkla çalışıyor tuşlar. Tuş takımını çıkarttım, hatta telefonun komple gövdesini çıkardım, bataryayı sabit tutuyorum, silikon olmadan basıyorum, algılıyor. Tabii tuş ışıkları gözümü kör ediyor.
Tuş görevini görmesi zor olur, amaç iki ucu birleştirmek sonuçta. Kağıt parçasının bir yüzeyini kurşun kalemle boyayıp iki uca koyarsanız çalışması gerekiyor teorik olarak fakat ne olur bilmiyorum, denemek lazım.
Tuş görevini görmesi zor olur, amaç iki ucu birleştirmek sonuçta. Kağıt parçasının bir yüzeyini kurşun kalemle boyayıp iki uca koyarsanız çalışması gerekiyor teorik olarak fakat ne olur bilmiyorum, denemek lazım.
Anlattığınızdan pek bir şey anlamadım kusura bakmayın. Benim amacım şöyle aslında. Klavyede tuşlar yok gibi düşünün. Arduino bağlayıp o şekilde istediğim zaman tuşa basmadan elektriksel olarak çalıştırmak istiyorum. Sanırım pek mümkün değil.