Memory clock ve Core clock nedir?

Zorkun09

Hectopat
Technopat Sosyal kullanıcıları merhaba, MSI Afterburner kullanıyorum ve birkaç sorum olacak.
1-Memory clock ve Core clock nedir?
2-Arttırmak ne işe yarar?
3-Arttırmamda sakınca veya zarar var mı?
4-Voltaj vermek ne demek vermemek için ne yapmalıyım?

1- Memory = bellek, core = çekirdek. Clock da saat hızı anlamına gelir. Kısaca frekans değerleri.
2- Performans artışı gözlemlenir. Duruma bağlı olarak ısı da artabilir.
3- Düzgün yapılan bir overclock işleminde genel olarak parçalar zarar görmez.
4- Örnek olarak çekirdek, 1.05V değerinde 1900 MHz frekansında çalışıyor ama daha üst frekanslara çıkamıyorsa birazcık voltajı artırmanız gerekebilir. Böylelikle daha yüksek frekanslara çıkabilirsiniz. Fakat ısıyı artırır.

Not: NVIDIA kartların GPU kodunda A ibaresi bulunmayan ekran kartlarında voltaj ayarı yapılamıyor diye biliyorum. Örnek olarak TU102-300-K1-A1 koduna sahip RTX 2080 Ti kullanıyorsanız voltajı kurcalayamazsınız fakat TU102-300A-K1-A1 koduna sahip iseniz rahatlıkla voltaj ayarlarını değiştirebilirsiniz.

1-Memory Clock, ekran kartınızın içinde olan belleklerin saat değeridir. Core Clock ise ekran kartınızın çekirdeklerin hız değeridir.
2-Arttırmak performansı artırır.
3-İyi soğutmalı bir karta sahip değilseniz yapmayın. Zararı olur. Kartınız yanabilir.
4-Voltajı yaptığınız ayarlar göre vermelisiniz.

Eğer kartınız iyi bir soğutma değeri var ise sol üstte bulunan OC Scanner tuşuna basarak en stabil hali yakalayabilirsiniz.

1. Memory clock- bellek hızı, Core clock-çekirdek hızı bunlar ekran kartının iki birimi biri çekirdek hızı diğeri bellek hızı.

2. Doğru ve stabil değerleri bulursan iyi bir OC ile oyunlarda FPS artışları yaşayabilirsin.

3. Sakınca yok dediğim gibi stabil değerleri bulup doğru şekilde yaparsan sorun olmaz aksine faydası olur.

4. Çekirdek ve Bellek hızını daha fazla arttırmak vermek için biraz voltaj vermen gerek daha detaylı video paylaştım altta.

Daha detaylı video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hepinize teşekkürler.
Sistem özelliklerinizi belirtebilir misiniz ?
GTX 960M 4 gb ekran kartı
ve 16gb ram
Windows 10 64bit
i7 6700hq
Tek bir sorum olacak bende sol üst köşede oc yazısı yok

Son düzenleme:
sadece memory clock u artırmak zararlı mı ? 6000 di 6666 yaptım mesala ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…