Memory overclock sisteme ya da RAM'e zarar verir mi?

furkan arslan01

Centipat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 2600 six core
Bilgisayarımın BIOS'unda gezerken Memory overclock vardı. 2400 MHz'yi 3200 çektim, Görev Yöneticisi üzerinden baktığımda 3200 yazıyordu ve bilgisayarın ve oyunların açılma hızında büyük ölçüde fark gördüm. Yapmamın sebebi Steam PUBG'de 5 saniyelik drop yememdi. Daha denemedim oyunda ve bilgisayara zarar verir mi veya RAM'e?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerde XMP varsa onu kullan. Manuel çekersen ayarlar stabil olmayabilir. Zarar vermez.

Sanmıyorum. Absürt değerlere çıkmadığı sürece sorun yaşayan görmedim.

Absürt değerlere çıksa da kolay kolay sorun yaşamaz. Uzun vadede degrade edebilir çipleri en fazla. Denemelik 1.7V bile verilebilir

Belleklerde XMP varsa onu kullan. Manuel çekersen ayarlar stabil olmayabilir. Zarar vermez.

Absürt değerlere çıksa da kolay kolay sorun yaşamaz. Uzun vadede degrade edebilir çipleri en fazla. Denemelik 1.7V bile verilebilir

XMP nedir desteklediğini nereden bilebilirim?
Bir de hocam RAM'in üstünde 8 GB yazıyor ama RAM'lerim 4+4+4+4 şeklinde

Dosya Ekleri

• IMG_2692.jpeg
    IMG_2692.jpeg
    205,6 KB · Görüntüleme: 22
Anakartın 2 slotlu belleklerin 4+4+4+4 olamaz. 8+8'dir. İnternet'ten aldım bir bak herhalde sende de aynıdır. AMD XMP'yi profile 1 yapman lazım. Diğer yaptığın ayarı geri al.

Eki Görüntüle 2490224

Hocam benimki öyle değil şu şekil. Bu ayarı attığın fotoğrafa göre yaptım fakat benimkinde fazladan ayarda var ellemesim onlara.

Dosya Ekleri

• IMG_2697.jpeg
    IMG_2697.jpeg
    209,6 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı