MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

1mbusydad

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://disk.yandex.com.tr/d/Gipu3qRJKhsbGg
RAM
Kingston 8GB Beast EXPO 5600MHz CL36 DDR5 Single Kit Ram 2 Adet
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 1TB 990 EVO Plus PCIe Gen4 M.2 2280 SSD (
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8GB GDDR
Anakart
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 US
İşlemci
INTEL Core i7 12700KF 3.6GHz 25MB Önbellek 12 Çeki
Merhaba, sistemimi 2 ay önce topladım ve bazen oyun oynarken mavi ekran almaktayım. RAM'lerimi çıkartıp tekrar taktım. Herhangi bir dış hasar olmadığını, aynı zamanda Memtest86 ile test ettiğimde herhangi bir hata vs bulamadığını gördüm. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İnternetten tüm yolları denedim ancak hiçbir faydası olmadı. En son dün format attım ve bugün tekrar oldu. DMP dosyası olarak tek bir dosya var olduğunu da belirteyim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-15 at 22.45.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-15 at 22.45.12.jpeg
    207,2 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba, sistemimi 2 ay önce topladım ve bazen oyun oynarken mavi ekran almaktayım. RAM'lerimi çıkartıp tekrar taktım. Herhangi bir dış hasar olmadığını, aynı zamanda Memtest86 ile test ettiğimde herhangi bir hata vs bulamadığını gördüm. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İnternetten tüm yolları denedim ancak hiçbir faydası olmadı. En son dün format attım ve bugün tekrar oldu. DMP dosyası olarak tek bir dosya var olduğunu da belirteyim.
40 dakikaya eve geçiyorum takibe aldım konuyu yardımcı olacağım.

@1mbusydad Sanal belleği kapatıp bir süre deneyin.

Ekran görüntüsü 2025-04-16 001726.png

Minidump dosyasında BIOS ile ilgili veri yok. BIOS sürümünü kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. Geçtiğimiz ay yeni sürüm yayınlanmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
40 dakikaya eve geçiyorum takibe aldım konuyu yardımcı olacağım.
Teşekkür ederim. Sağ olun.

@1mbusydad sanal belleği kapatıp bir süre deneyin.

Eki Görüntüle 2470915

Minidump dosyasında BIOS ile ilgili veri yok. BIOS sürümünü kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. Geçtiğimiz ay yeni sürüm yayınlanmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam format atmadan önce BIOS son güncellemesi yaptım. Aynı zamanda forum ve internetteki videolardan sanal belleği devre dışı bırakmıştım aynı mavi ekranı yine verdi. Format attıktan sonra yine böyle hata aldığım için donanımsal olduğunu düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
Kasa olarak aldıysanız komple kasayı, tek tek aldıysanız sadece RAM'leri gönderin.

Bilgisayarı internet üzerinde kendin topla bölümünden ben tek tek topladığım için yarın RAM'leri götürmeyi düşünüyordum. Kafamda ya sorun RAM'de değilse diye kuşku var. Problemin kesinlik durumu tam olarak nedir?

Hocam bazen Memtest yazılımı sorun yok dese bile RAM'ler sorunlu olabiliyor. Bence de gönderin RAM'leri.

Ya da emin olmak için tek tek test edin.

Bilgisayarı internet üzerinde kendin topla bölümünden ben tek tek topladığım için yarın RAM'leri götürmeyi düşünüyordum. Kafamda ya sorun RAM'de değilse diye kuşku var. Problemin kesinlik durumu tam olarak nedir?
Minidump dosyasında ki yazan hata kodu direkt olarak Hardware_ram şeklinde. RAM hatası yani. Kesinlik durumunu daha açık şekilde dile getirilemez bence.
1744755421490.png

Ayrıca içinizde ki kuşku Windows'un kendi hata ayıklama programından daha kesin bir bilgi verir mi orasını da bilemem :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı