MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

1mbusydad

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://disk.yandex.com.tr/d/Gipu3qRJKhsbGg
RAM
Kingston 8GB Beast EXPO 5600MHz CL36 DDR5 Single Kit Ram 2 Adet
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 1TB 990 EVO Plus PCIe Gen4 M.2 2280 SSD (
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8GB GDDR
Anakart
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 US
İşlemci
INTEL Core i7 12700KF 3.6GHz 25MB Önbellek 12 Çeki
Merhaba, sistemimi 2 ay önce topladım ve bazen oyun oynarken mavi ekran almaktayım. RAM'lerimi çıkartıp tekrar taktım. Herhangi bir dış hasar olmadığını, aynı zamanda Memtest86 ile test ettiğimde herhangi bir hata vs bulamadığını gördüm. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İnternetten tüm yolları denedim ancak hiçbir faydası olmadı. En son dün format attım ve bugün tekrar oldu. DMP dosyası olarak tek bir dosya var olduğunu da belirteyim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-15 at 22.45.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-15 at 22.45.12.jpeg
    207,2 KB · Görüntüleme: 44
Hocam bazen Memtest yazılımı sorun yok dese bile RAM'ler sorunlu olabiliyor. Bence de gönderin RAM'leri.

Ya da emin olmak için tek tek test edin.

O zaman göndermeden önce tek tek deneyeyim problemli olan RAM'i tespit etmiş olurum. Çok teşekkür ederim.

Minidump dosyasında ki yazan hata kodu direkt olarak hardware_ram şeklinde. RAM hatası yani. Kesinlik durumunu daha açık şekilde dile getirilemez bence.
Eki Görüntüle 2470953
Ayrıca içinizde ki kuşku Windows'un kendi hata ayıklama programından daha kesin bir bilgi verir mi orasını da bilemem :)

Fatih hocam içimi öyle bir dindirdiniz ki tahmin bile edemezsiniz :D teşekkür ederim kesinlik için.

O zaman göndermeden önce tek tek deneyeyim problemli olan RAM'i tespit etmiş olurum. Çok teşekkür ederim.

Fatih hocam içimi öyle bir dindirdiniz ki tahmin bile edemezsiniz :D teşekkür ederim kesinlik için.
Rica ederim :) mavi ekran konusunda yardıma ihtiyacınız olduğunda etiket yeterli.

Hocam son bir sorum daha var. Anakartımın RAM girişinde sorun varsa da aynı problemi vermez mi? Yoksa anakartın RAM girişinde olsa farklı bir hata kodu mu verirdi.

Anakartın RAM girişinde bir problem olsa direkt olarak RAM'i çalıştıramazdın.
Hocam RAM'i kendin mi ürettin? İlla da sorunun RAM dışında her yerde olabileceği şüphesi var da üzerinizde 😂

Hocam RAM'i kendin mi ürettin? İlla da sorunun RAM dışında her yerde olabileceği şüphesi var da üzerinizde 😂

Ya kral kardeşim için aldım yıllardır düşük sistemle idare ediyor hevesi kursağında kaldı tüm başıma gelebilecekleri düşününce benim gibi psikopat çıkıyor 😂 çok teşekkür ederim hocam.

Hocam ben RAM'i değiştirdim. 3 gündür falan çok iyi şekilde sistemim çalıştı. Ancak şimdi oyun içindeyken iki kere kısa şekilde mavi ekran geldi ve resetledi bilgisayarı. Bluscreen view uygulamasında gözükmüyor yalnız. Sence ne yapmalıyım? RAM'i değiştirdiğim halde böyle oldu

Ya kral kardeşim için aldım yıllardır düşük sistemle idare ediyor hevesi kursağında kaldı tüm başıma gelebilecekleri düşününce benim gibi psikopat çıkıyor 😂 çok teşekkür ederim hocam.

Hocam ben RAM'i değiştirdim. 3 gündür falan çok iyi şekilde sistemim çalıştı. Ancak şimdi oyun içindeyken iki kere kısa şekilde mavi ekran geldi ve resetledi bilgisayarı. Bluscreen view uygulamasında gözükmüyor yalnız. Sence ne yapmalıyım? RAM'i değiştirdiğim halde böyle oldu

Son düzenleme:

Minidump dosyası at.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı