Merhaba, sistemimi 2 ay önce topladım ve bazen oyun oynarken mavi ekran almaktayım. RAM'lerimi çıkartıp tekrar taktım. Herhangi bir dış hasar olmadığını, aynı zamanda Memtest86 ile test ettiğimde herhangi bir hata vs bulamadığını gördüm. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İnternetten tüm yolları denedim ancak hiçbir faydası olmadı. En son dün format attım ve bugün tekrar oldu. DMP dosyası olarak tek bir dosya var olduğunu da belirteyim.
Merhaba, sistemimi 2 ay önce topladım ve bazen oyun oynarken mavi ekran almaktayım. RAM'lerimi çıkartıp tekrar taktım. Herhangi bir dış hasar olmadığını, aynı zamanda Memtest86 ile test ettiğimde herhangi bir hata vs bulamadığını gördüm. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İnternetten tüm yolları denedim ancak hiçbir faydası olmadı. En son dün format attım ve bugün tekrar oldu. DMP dosyası olarak tek bir dosya var olduğunu da belirteyim.
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Hocam format atmadan önce BIOS son güncellemesi yaptım. Aynı zamanda forum ve internetteki videolardan sanal belleği devre dışı bırakmıştım aynı mavi ekranı yine verdi. Format attıktan sonra yine böyle hata aldığım için donanımsal olduğunu düşünmeye başladım.
Garanti kapsamında RAM'ler değişir mi? İlk defa masaüstü bilgisayar topluyorum ve pek fazla bilgim yok. Kasayı götürmem yeterli olur mu yoksa RAM'leri mi götüreyim.
Bilgisayarı internet üzerinde kendin topla bölümünden ben tek tek topladığım için yarın RAM'leri götürmeyi düşünüyordum. Kafamda ya sorun RAM'de değilse diye kuşku var. Problemin kesinlik durumu tam olarak nedir?
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
Bilgisayarı internet üzerinde kendin topla bölümünden ben tek tek topladığım için yarın RAM'leri götürmeyi düşünüyordum. Kafamda ya sorun RAM'de değilse diye kuşku var. Problemin kesinlik durumu tam olarak nedir?
Minidump dosyasında ki yazan hata kodu direkt olarak Hardware_ram şeklinde. RAM hatası yani. Kesinlik durumunu daha açık şekilde dile getirilemez bence.
Ayrıca içinizde ki kuşku Windows'un kendi hata ayıklama programından daha kesin bir bilgi verir mi orasını da bilemem