MEMORY_MANAGEMENT Mavi ekran hatası

Faruk Elmas

Hectopat
Son Windows Update'ini yaptıktan sonra 3 defa MEMORY_MANAGEMENT ve bugünde KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR adlı bir mavi ekran hatası aldım.
Sistemim;
Intel Core i5-4460 3.2 GHz
12 GB Ram (8+4)
NVIDIA GTX 1050
Bu link ile de dump dosyalarını paylaşmak istedim. En kısa sürede yardımcı olmanız ümidiyle şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler

XMP burda zaten kapalı görünüyor yoksa ben mi yanılıyorum acaba? Birde kullandığım ramler farklı galiba ondan dolayı olabilir mi? Ama şu son windows güncellemesine kadar birşey yoktu benim kafamı karıştıran kısım orası

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-09-16 at 20.56.19.jpeg
    105,1 KB · Görüntüleme: 25
  • WhatsApp Image 2020-09-16 at 20.56.20.jpeg
    67,5 KB · Görüntüleme: 26
Memtest'i her modül RAM için ayrı ayrı yapın. İkisinde de sorun çıkmazsa farklı modüller kullandığınız içindir. Birisinde sorun çıkarsa onu, ikisinde sorun çıkarsa ikisini değiştirirsiniz.

Galiba bu noktadan sonra teste devam etmenin bir anlamı kalmıyor.
Evet, pek bir anlamı kalmıyor. Belleklerinizi değiştirmenizi öneririm. Kit hâlinde almanız çok daha iyi olur.

Bellekleri teker teker takıp da test edebilirsiniz, en azından arızalı modülü bulursunuz.
XMP burada zaten kapalı görünüyor, yoksa ben mi yanılıyorum acaba?
XMP ayarı kapalı, o konuda bir sıkıntı yok.
Bir de kullandığım RAM'ler farklı galiba, ondan dolayı olabilir mi?
Evet, iki RAM birbiriyle uyumsuzluk yaptığından olabilir. Bu yüzden bellekleri teker teker test edin.
Ama şu son Windows güncellemesine kadar bir şey yoktu, benim kafamı karıştıran kısım orası.
Teknoloji şans işi, demek ki o zaman bozulacağı veya uyumsuzluk yapacağı tutmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…