MEMORY_MANAGEMENT ve PFN_LIST_CORRUPT hataları

burzzyfps

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast (2x8) 4800MHZ CL36
SSD veya HDD modeli
ADATA 750 LEGEND
Ekran kartı
RTX 3060 12GB
Anakart
ASUS B650M-A WIFI II
İşlemci
RYZEN 5 7600
Merhaba arkadaşlar;

Ben bir site üzerinden hazır AM5 bir sistem aldım, ancak sistem ilk geldiği günden beri problem yarattı bkz'- Windows güncelleştirmelerinde sorun, ekran kartı driver sürücülerini güncellerken mavi ekran problemi- genel olarak mavi ekran problemi (hata kodları MEMORY_MANAGEMENT ve PFN_LIST_CORRUPT oluyordu)- ve oyuna girdiğim zaman' oyundan atmalar ve mavi ekran hataları ile karşılaşmıştım- sıfır bir sistemde) daha sonrasında hatayı anlamak için bütün her şeye benchmark testi yaptım; GPU; CPU; testlerinde herhangi bir problem yaşanmadı ve ısılar gayet iyiydi ancak RAM benchmark testi yaptığım zaman bilgisayar mavi ekran verdi- ve kısa süreli çözüm için RAM tak-çıkar yaptık ve düzeldi ancak gün geçtikçe performansta problem olmaya başladı* ve bugün daha detaylı bakmaya karar verdim* Windows bellek tanılama ile baktım ve donanım sorunları algılandığını gösterdi-*;

-Problemin belleklerde olduğunu düşündüm ve hangi belleğin olduğunu bulmak için tek slot takıp testleri o şekilde yaptım ve bellek testlerinde aldığım error hatalarının ve mavi ekran hatalarının bittiğini gördüm ve her iki RAM içinde her iki slot için teker teker takıp denedim ve 8 GB iken bir problem olmadı fakat ne zaman iki slota iki RAM taktım problem yine olmaya devam etti*- (not: RAM normalde 4800MHz fakat 5200MHz'e tek tık ile yükseltiyor ve yükselttiğim zaman güç geliyor fakat ekran çok geç geliyor)

-Şu anda problemin tam olarak nereden kaynaklandığını nereden anlayabilirim bu konuda yardım istiyorum* çünkü şu anda problemin nerede olduğunu %100 söyleyen bir program var mı yok mu bilmiyorum*

Sistemim işe şu;

Ryzen 5 7600.
RTX 3060 12 GB 192bit.
Kingston Fury Beast (2x8) 4800MHz.
ASUS B650M-A Wi-Fi II.
Adata 750 m2.SSD
Sıvı soğutucum var*
650W PSU var.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-07-19 at 22.59.11.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-19 at 22.59.11.jpeg
    219 KB · Görüntüleme: 28